Haberler

Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı (BYV) Mütevelli Heyeti Başkanı Haluk Dortluoğlu, Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu'nun 4.sünü düzenlemekten dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, "Biz bir vakıf medeniyetinin mensupları olarak hep kendimize şu düsturu edinmiştik; bir mum bir başka mumu aydınlatmakla ışığından bir şey kaybetmez. Bugün 4.sünü düzenliyoruz.

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı (BYV) Mütevelli Heyeti Başkanı Haluk Dortluoğlu, Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu'nun 4.sünü düzenlemekten dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, "Biz bir vakıf medeniyetinin mensupları olarak hep kendimize şu düsturu edinmiştik; bir mum bir başka mumu aydınlatmakla ışığından bir şey kaybetmez. Bugün 4.sünü düzenliyoruz. İnşallah bunu geleneksel hale getireceğiz" dedi.

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı (BYV) tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen "Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu'nun (IBPF 2015) açılışında konuşan Dortluoğlu, bu etkinliğin arkasında çok sayıda genç öğrenci ve yeni mezunun bulunduğunu ve etkinliğin devam etmesinin onların eseri olduğunu söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu, artık ekonomisi sürekli büyüyen, bölgesel ve küresel düzeyde liderlik sergileyen, doğal kaynakları zengin, nüfusu genç, hedefleri yüksek ve istikbali çok açık olan bir Türkiye'de yaşandığını belirterek, "Eğer ülke olarak 2023 hedeflerimizi tutturmak  ve dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmek, sürdürülebilir bir mevcudiyet sağlamak, giderek rekabetçiliğimizi artırmak istiyorsak, diğer tüm alanlarda yapacağımız yatırım ve atılımlar kadar öncelikle yüksek öğretim sisteminin her alanına mutlaka apayrı bir önem ve özen vermeliyiz" dedi.

Barbarosoğlu, şunları kaydetti:

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın son yıllarda gerçekleştirdiği mevzuat değişikliklerini, yeni teşvik ve desteklerini yakından ve memnuniyetle izliyor ve ziyadesiyle yararlanıyoruz. Bu noktada üniversitelere, araştırmacılara ve üniversite ölçeğinde politika ve altyapıyı oluşturmakla sorumlu olan üniversite yönetimlerine ciddi görevler düşmekte olduğunun da farkındayız. Ancak ülke olarak hedeflenen noktada olmadığımızı kabul ederek özeleştiri yapmaktan kaçınmamalı, bu durağanlığı aşabilmek, yenilikçilik eşiğine atlayabilmek için tüm taraflar arasında sinerjik bir iletişim ortamını yaratmalıyız."

Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu, açılış konuşmalarının ardından "Özel Sektör" ve "Sivil Toplum Kuruluşları" oturumlarıyla devam etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gülay Barbarosoğlu Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title