Haberler

Özgecanlar Ölmesin" Diye İyilik Projesi Başlattılar

Samsun'da Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri, Özgecan Aslan cinayetinden etkilenerek başlattıkları "İyilik Yap İyilik Bul Projesi" ile örnek olmayı hedefliyor.

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun'da Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri, Özgecan Aslan cinayetinden etkilenerek başlattıkları "İyilik Yap İyilik Bul Projesi" ile örnek olmayı hedefliyor.

Proje koordinatörü ve okulun sosyal bilgiler öğretmeni Niyazi Atlı, AA muhabirine, özellikle kız öğrencilerin kadına yönelik şiddet ve son olarak Özgecan Aslan cinayetinden olumsuz etkilendiklerini söyledi.

Özgecan cinayetinin tüm Türkiye'yi üzdüğünü ancak bu durumdan en çok kız öğrencilerin etkilendiğini aktaran Atlı, öğrencilerinin toplumsal farkındalık oluşturmak için "iyilik projesi" geliştirdiklerini anlattı.

Projeye "İyilik Yap İyilik Bul" adını verdiklerini belirten Atlı, proje kapsamında kız öğrencilerden bir jüri oluşturduğunu, jürinin okulda yapılan iyilik hareketlerini değerlendirmesi sonucu "iyilik" kategorisinde birinci olana bisiklet, "resim" dalında birinciye oyuncak, "şiir ve şarkı" dalında birinci olana ise paten verileceğini kaydetti.

Amacın öğrencileri iyilik yapmaya teşvik etmek olduğunu vurgulayan Atlı, "Bu proje toplumsal anlamda okuldan mahalleye, mahalleden topluma, sokağa indiği zaman büyük bir değişiklik olacağı kanaatindeyim. Şimdi çocuklar bana gelip 'hocam şu iyiliği yapalım' diye paylaşıyorlar. Bu ödüller de sadece bir bahane oldu" dedi.

"İyilik haz veriyor"

Atlı, projeyle bireysel ve birlikte "iyilik" yapmaya başlayan öğrencilerin, yaşlıların ellerindeki poşetleri aldığını, birbirleriyle yardımlaştığını, şehirdeki muhtaçlar için giyecek topladığını, sokak hayvanlarına yiyecek ve su bıraktıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"İyilik yapma insana bir haz duygusu veriyor, kendisini daha iyi hissettiriyor. Daha iyi, daha güzel bir Türkiye oluşturacağımıza, kötü halkalardan sıyrılacağımıza inanıyorum. İnsanlar iyi ve güzel şeyler duymak istiyor. Umarım bu da onlara küçük bir damla olur. Toplum, dünya daha yaşanabilir bir yer olur. Biz bunu kendi mahallemizde, sokağımızda, okulumuzda başlattık."

Projenin sorumlularından 7. sınıf öğrencisi Gamze Alkin ise haberlerde izledikleri Özgecan Aslan'ın öldürülmesinden etkilendiklerini, bu nedenle bir iyilik projesi yaparak insanlara örnek olmak istediklerini dile getirdi.

"Okulda kavga edenler kavga etmemeye başladı"

Öğrencilerden Hilal Nisa Yalçınkaya da projeden sonra okul ve çevresinde daha çok iyilik yapılmaya başlandığını belirterek, "Okulda kavga edenler kavga etmemeye başladı. Sınıfımızda çok daha fazla öğrenci iyilik yapıyor. Kadın cinayetlerini ve kötülükleri azaltmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Beşinci sınıf öğrencilerinden Bedirhan Cebeci de söz konusu projeye katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, yardıma ihtiyacı olan Suriyeli bir ailenin çocuğuna kendi kıyafetleriyle oyuncaklarını verdiğini anlattı.

Yarışmada birinci olup bisiklet kazanmaktan çok ihtiyaç sahibi bir çocuğun mutluluğunu görmenin kendisini daha fazla mutlu edeceğini vurgulayan Cebeci, "Aslında ben ödülü kendim için istemiyorum. Suriyeli çocuğa yardım ettiğimde iyilik yapmaktan daha çok mutlu oluyorum" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title