Haberler

Özgecan Protestosunda Kadınlar Küfür Eden Adamı Dövdü

Güncelleme:

Ankara'da 'Özgecan Aslan' protestosu sırasında kadınlara küfür ettiği ileri sürülen kişi, kadınlar tarafından tekme tokat dövülürken, Türkiye'nin dört bir yanında Özgecan için protesto gösterileri düzenlendi.

Ankara Güvenpark'ta biraraya gelen kadınlar Mersin'in Tarsus İlçesi'nde üniversiteli Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti. Yürüyüş sırasında küfür ettiği ileri sürülen bir kişi kadınlar tarafından tekme tokat dövüldü.

TEKME TOKAT DÖVDÜLER

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde üniversiteli Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etmek isteyen kadınlar Kızılay Güvenpark'ta biraraya geldi. Katillerden hesap sorulmasını isteyen kalabalık Aslan'ın fotoğraflarını taşıdı. Bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra Yüksel Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yüksel Caddesi'ne bir kişinin gelen gruba bir kişinin küfür ettiği ileri sürüldü. Kadınlar kendilerine küfür ettiklerini öne sürdükleri kişiyi tekme tokat dövdü.

Polislerin araya girmesiyle kadınların elinden kurtulan kişi kaçarak kayıplara karıştı.

KADIKÖY'DE ÖZGECAN PROTESTOSU

Kadıköy'de akşam saatlerinde toplanan yüzlerce kişi, Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın ölümüyle bir kez daha gündeme gelen, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

"KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURUN"

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu'nun çağrısıyla biraraya gelen kadınlar "Kadın cinayetlerini durdurun" sloganlarıyla yürüyerek Rıhtım'da oturma eylemi yaptı.

PROTESTO SIRASINDA TACİZ ŞOKU

Protestolar sırasında yoldan geçen arabalardan biri kadınlara laf attı. Bunun üzerine kadınlar, arabanın üzerine yürüyerek ellerindeki sopalarla arabaya vurdu. Araba, olay yerinden kaçarak otoparka girdi.

İZMİR'DE KADINLAR ÖZGECAN İÇİN YÜRÜDÜ

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürüldükten sonra yakılmasına İzmir'de de kadınlar isyan etti. Kadınlar, Özgecan için yürüyüp, cinayeti protesto etti.

Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki gösteren çeşitli sivil toplum örgütü ve siyasi partiye bağlı kadınlar, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde toplandı. Yaklaşık bin kadın, cadde boyunca yürüyüp cinayeti, protesto etti. CHP milletvekili Mustafa Moroğlu'nun da destek verdiği kadın protestocular, 'Özge'nin hesabı sorulacak', 'Kadın cinayetleri politiktir', 'Öldüren sevgi istemiyoruz' sloganları attı. Geçtikleri yerlere sprey boyayla 'T.C.AVÜZ' yazdı. Burada kadınlar adına yapılan basın açıklamasında, "Bu eylem, sevgili bulamadığı için isyan eden sinirli kadınların eylemi değildir. Bu 14 Şubattada öldüren, tecavüz eden, şiddet uygulayan erkeğe ve erkekliğe, onları aklayan erkek adalete cevaben hediye değil özgürlük istiyoruz şiarıyla sokaktayız. Bu eylem erkek şiddetine ses çıkaran kadınların eylemidir. Hem bu vahşeti gözardı edip hem de sevgililer günü, anneler günü gibi günleri uydurup cenneti kadınların ayaklarının altına serdiğini söyleyen iki yüzlülüğe kanmıyor, sokağa özgürleşmeye diyoruz" denildi. Kadınlar yürüyüşte erkekleri de yanlarında istemedi.

ESKİŞEHİR'DE DE PROTESTO VARDI

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan Halkevleri ve Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi kadınlar, Özgecan Aslan'ın Mersin'in Tarsus İlçesi'nde erkek şiddetine kurban gittiği söyledi.

Kadınlar adına konuşan Pınar Turgut, erkek şiddetine karşı her zaman seslerini yükselteceklerini ifade ederek şöyle konuştu: "Günde 5 kadını öldürerek elimizden alan kadın düşmanı, gerici, tecavüzcü zihniyet dün bir kadının daha hayatını çaldı. Mersin Tarsus'ta yakılarak öldürülen ve cesedi bir dereye atılan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için sokaktayız. Özgecan'ın katili AKP eliyle desteklenen erkek şiddetidir. Özgecan'ın katilleri, tecavüzcüleri aklayanlar, kadınların kahkahasından korkanlar, mini etek giydi diye tecavüzü meşrulaştırmaya çalışanlar, kadın-erkek eşit değildir diyenlerdir. Her yerde erkek şiddetine karşı sesimizi yükseltip direneceğiz. "

Yapılan basın açıklamasının ardından grup çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE KADINLARDAN ŞİDDET PROTESTOSU

Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kadına yönelik şiddeti ve Mersin'de Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki 5 Ocak Meydanı'nda toplanıp Özgecan Aslan'ın fotoğrafını taşıyan kadınlar, alkış ve ıslıklarla kadına yönelik şiddete tepki gösterdi. Kadınlar attıkları sloganlarla Özgecan Aslan'ın katledilmesini de lanetledi.

MERSİN VE TARSUS'TA ÖZGECAN TEPKİSİ

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, Özgecan Aslan'ın evine gelip baba Mehmet Aslan'a başsağlığı dileğinde bulundu.

Bu arada Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde bir araya gelen Mersin Kadın Platformu üyeleri ellerin 'Kadına karşı şiddete son' pankartı açtı. Burada katil zanlılarının fotoğraflarını yakan kadınlar, 'Her gün bir cinayet, faili devlet', 'Kadınlar artık susmayacaklar', 'Özge'nin katili AKP'nin adaleti' ve 'Kadın, yaşam, özgürlük' sloganları atan yaklaşık 500 kadın buradan yürümeye başladı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na oturma eylemi yapan kadınlar, araç trafiğini bir süre durdururken, sürücülerde korna çalarak eyleme destek verdi. Kadınlar daha sonra Özgecan Aslan'ın babasının evine giderek taziye dileklerinde bulundu.

Tarsus İlçesi'ndeki Yarenlik Alanı'nda da bir araya gelen kadınlar, 'Özgecan'ın katillerinden hesap sorulsun' pankartı açıp, 'Kadın şiddetine son', 'Uyuyor musun kadın katliamı var', 'Hepimiz Özgecan'ız' ve 'Kadın yaşam özgürlük' sloganı attı. Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, cinayet olayını nefretle kınadıklarını belirterek, tüm kadın cinayetlerinin sorumlusunun hükümet olduğunu öne sürdü.

BODRUM'DA KADIN CİNAYETLERİ PROTESTO EDİLDİ

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, kadınlara yönelik şiddet ve cinayetler protesto edildi. Bodrumlu kadınlar, son olarak Mersin'de öldürülen Özgecan'ın aralarında bulunduğu cinayete kurban giden kadınları andı.

BATMAN'DA ÖZGECAN YÜRÜYÜŞÜ

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın kaybolduktan sonra dün sabah cesedi yakılmış halde bulunması Batman'da meşaleli yürüyüş ile protesto edildi.

Turgut Özal Bulvarı Dörtyol Kavşağı'nda toplanan Eğitim-Sen üyeleri kadınlar ellerinde olayı kınayan döviz ve pankartlarla bir süre Atatürk Parkı'na yürüdü.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Aslan Tarsus Mersin Güncel Haberler

title