Haberler

Özgecan Parkı Aydın Siyasetini Gerdi

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Efeler ilçesindeki bir parkta Mersin’de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın isminin verilmesi, siyasetçiler arasında tartışmalara neden oldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Efeler ilçesindeki bir parkta Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın isminin verilmesi, siyasetçiler arasında tartışmalara neden oldu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından açılışı yapılan Özgecan Arslan Parkı'nın hizmete sunulmasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Bunun adına siyasi fırsatçılık denir ve düpedüz rol kapmadır" demişti.

Mehmet Erdem'in sözlerini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Mehmet Erdem, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu vicdan yoksunu sözlerle hedef almış, Aydın siyasetinin en utanç dolu sözlerinden birine imza atmıştır. Siyasi fırsatçılığın kitabını yazanlar herkesi kendisi gibi zannetmektedir. AKP döneminde yüzde bin 400 artan kadına şiddet için 'Kadın iffetli olacak. Mahremi, namahremi bilecek, öyle herkesin içinde kahkaha atmayacak' diyen siz değil misiniz? Bu sözleri sarf eden bir zihniyete mensup bir kişi elbette ki Özgecan kızımız adına açılan parktan rahatsız olacaktır. Bu utanç onlara yeter de artar" dedi.

Mersinde vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın isminin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından parka verilmesini fırsatçılık olarak niteleyen AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'e CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı da, sert tepki gösterdi. Saatçı, "Mehmet Erdem çok uzun zaman önce Aydın Milletvekili olma özelliğini zaten kaybetmişti. Bu ifadeleri ile vicdanını da kaybetmiş olduğu açıkça görülüyor. Mehmet Erdem çok uzun zaman önce Aydın Milletvekili olma özelliğini zaten kaybetmişti. Bu ifadeleri ile vicdanını da kaybetmiş olduğu açıkça görülüyor" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özlem Çerçioğlu Ak Parti Mersin Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title