Haberler

Özgecan Kadın Üretici Pazarı Hafta Sonunda Açılıyor

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından ikincisi yapılan Kadın Üretici Pazarı’na, Tarsus’ta katledilen Özgecan Aslan’ın ismi verildi.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından ikincisi yapılan Kadın Üretici Pazarı'na, Tarsus'ta katledilen Özgecan Aslan'ın ismi verildi. 7 Mart Cumartesi günü açılacak Özgecan Kadın Üretici Pazarı'nda yapılan kura çekimiyle kadın üreticiler stantlarına kavuştu.

Mezitli Belediyesi, kadınların sesi ve simgesi haline gelen 'Özgecan Aslan'ın ismini ilçede hem spor salonunda hem üretici pazarında yaşatacak. Yeni Mahalle'de kurulan kadın üretici pazarından sonra Merkez Mahallesi'nde 7 Mart Cumartesi günü hizmete girecek 'Özgecan Kadın Üretici Pazarı' Mezitli'de kurulan ikinci kadın üretici pazarı olacak. Açılış hazırlıkları süren Özgecan Kadın Üretici Pazarı için kura çekimi de yapıldı. Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi Şenol Çavuş ve görevliler eşliğinde gerçekleşen kura çekimlerinde, kadın üreticiler stantlarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Kadın üretici pazarları her mahallede yer alacak. Pazarın hizmete açıldığı mahallede yaşayan emekçi ve üretici her kadınının bu pazarlarda ücretsiz bir şekilde yer alması sağlanacak. Kadın Üretici Pazarları, cumartesi ve pazar günleri halkın hizmetinde olacak.

ÖZGECAN'IN İSMİ HEM ÜRETİCİ PAZARINDA HEM SPOR SALONUNDA YAŞAYACAK

Konuya ilişkin açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Özgecan Aslan'ın Mezitli'de kadınlara güç, gençlere ışık olacağını belirtti. Her fırsatta kadınların güçlenerek örgütlenmesine olanak sağlayacaklarını vurgulayan Tarhan, "Bu nedenle ikinci bir kadın üretici pazarını hizmete açıyoruz. Kurulan ikinci pazarımız ayrı bir anlam taşıyacak. Tarsus'ta hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adını yaşatmak için pazarımızın ismini 'Özgecan Kadın Üretici Pazarı' olarak belirledik. Özgecan Aslan kızımızı unutmayacağız. Özgecan Kadın Üretici Pazarı ve Davultepe'de belediyemize ait spor salonunun ismi, Mart ayı meclis toplantısında gündeme alınarak oy birliğiyle Özgecan Aslan olarak belirlendi. Meclis toplantısında Kadın Üretici Pazarı ve spor salonuna Özgecan adı verilmesine 'Evet' oyu kullanan tüm meclis üyeleri önerilere destek vererek, anlamlı bir tavır sergiledi. Mezitli halkı bunu memnuniyetle karşıladı" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Tarhan Mezitli Tarsus Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title