Haberler

Özgecan'ın Öldürülmesine Sessiz Yürüyüşle Tepki

Güncelleme:

İnönü Üniversitesi öğrencileri, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini, ağızlarını siyah bantlarla kapatarak yaptıkları "sessiz yürüyüş"le protesto etti.

Özgecan Aslan'ın öldürülmesini kınamak amacıyla Yabancı Diller Fakültesi önünde bir araya gelen çoğunluğu kız öğrencilerden oluşan grup, ellerindeki siyah bayraklar ve dövizlerle sessiz yürüyüş yaptı.

Ağızlarını siyah bantla kapatıp yüzlerini siyaha boyayan öğrenciler, kız öğrenci yurduna kadar yürüdü.Grup adına konuşan İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi öğrencisi Gülçin Kale, Türkiye'de gittikçe artan kadın istismarına dikkat çekmek ve kadına şiddete "dur" demek için toplandıklarını söyledi.

Sadece tecavüze değil kadına yöneltilen her türlü duygusal, fiziksel ve psikolojik saldırı ve tacize "dur" demek amacıyla toplandıklarını belirten Kale, şunları söyledi: "Yaşı kaç olursa olsun her kadının, her kız çocuğunun toplum içerisinde hakkı ve özgürlüğü vardır. Kadın bedeniyle de özgürdür. Bedeninden sadece kendi sorumludur. Kadın, hemcinsleri ve karşı cinsler gibi sadece bir insandır. Her insanın sahip olduğu özgürlüklere ve eşit haklara sahiptir. Kadınlar, ötekileştirilmemeli, taciz edilen ve öldürülmeyi hak eden bir nesne olarak görülmemelidir."

Açıklamanın ardından grup üyeleri slogan atarak dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title