Haberler

Özgecan'ın Katil Zanlıları Hakim Karşısında (2)

Aralarına ASKER OTURDU Mahkeme salonunun yetersiz olması nedeniyle duruşma Tarsus Adliyesi'nin 6'ıncı katındaki konferans salonunda yapıldı.

Aralarına ASKER OTURDU

Mahkeme salonunun yetersiz olması nedeniyle duruşma Tarsus Adliyesi'nin 6'ıncı katındaki konferans salonunda yapıldı. Duruşma, 2 kamera tarafından kaydedilirken, çok sayıda polis ve avukat 108 kişilik salonu hınca hınç doldurdu. 13 jandarma salona ilk olarak sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'i getirdi. Ardından da Necmittin Altındöken ile Fatih Gökçe salona alındı. Daha sonra askerler sanıkların arasına oturdu.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, zanlılardan Suphi Altındöklen sabıkasının olmadığını ifade edeken, mahkemede çeşitli suçlardan sabıkası olduğu belirtildi. Ardından mahkeme tarafından daha önce hazırlanan olayın oluş şeklinin anlatıldığı bant kaydı dinletildi. Cumhuriyet Savcısı Erol Kaplan'ın mütalaasını okumasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi.

AĞLAYARAK SAVUNMA YAPTI

Hiçbir avukatın savunmak istemediği ancak Mersin Barosu tarafından yasalar gereği Suphi Altındöken için atanan avukat Kamil Veliak, Necmittin Altındöken için atanan İbrahim Kaplan ile Fatih Gökçe için atanan avukat Nazmi Karataylı da duruşmada hazır bulundu.

İlk savunmayı Suphi Altındöken yaptı. Ağlayarak savunma yapan Altındöken, Özgecan'ı alışveriş merkezinin önünden aldığını daha sonra ileride başka yola saptığı sırada Özgecan'ın 'Neden başka yola sapıyorsun?' diyerek kendisine arkadan vurduğunu öne sürerek şunları söyledi:

"Minibüsü ıssız bir yere çektim. Arkaya geçip kendisine yumruk attım o da benim yüzümü tırmaladı. Daha sonra 12 yıllık arkadaşım Fatih Gökçe'yi arayarak 'Başım belada' dedim. Geldi, maktule bir baktı, sonra arkadaşı Osman'ı arayıp benzin istedi. Buluşmak üzere ayrıldık, ben eve gittim. Babamı aradım, benim eve geçtik, elimi yüzümü temizledim. Eşim yüzümü görünce ne olduğunu sordu ben de kavga ettiğimi söyledim."

AĞLAMAYI GEÇELİM

Suphi Altındöken'in savunma yaparken sık sık ağlamasına tepki gösteren Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak, "Ağlamayı geçelim, devam edelim" dedi. Daha sonra Altındöken, savunmasına devam ederek şöyle konuştu:

ARKADAŞI FATİH'İ SUÇLADI

"İlk kez burada söylüyorum. Fatih arabadan inerken kemerini sıkıp fermuarını çekti. Fatih, 'Öldürmemiz lazım' dedi. Ben de bıçağı aldım boğazına sapladım. 'Hadi gidiyoruz' dedik, babam 'Nereye?' dedi. Fatih de 'Pikniğe gidiyoruz mangal yakarız' diye espri yaptı. Fatih soğukkanlıydı. O sırada Fatih yüzümün tırmalandığını görünce, 'Oğlum sen kimliğini parmaklarına bırakmışsın, suç delili tırnakları. Ellerini keselim sen orada büyük delil bıraktın' dedi. Bunun üzerine ellerini bilek hizasından bıçakla kestim. Ellerini alıp evin alt katındaki tuvaletin klozetine sakladım. Bana 'Kız güzelmiş' dedi, 'Sen bir şey mi yaptın?' dedim. 'Sus sesini çıkarma yoksa seni ihbar ederim' dedi. Daha sonra ayrı arabalarla yola çıktık. Fatih arayıp üniversitenin oraya çağırdı. Orada buluşup onun aracını takip ettim. Bir yerde durduk ve cesedi indirdim. Fatih bana 'Benzini getir' dedi, ben öyle bir niyetim olmadığı için benzin şişesini kasten düşürerek, 'Yakmayalım' dedim, o ısrar etti. Ertesi gün buluştuğumuzda Fatih, 'Bak, dün otobüste kıza öyle yaklaştığımı söylersen çoluğunu çocuğunu kaçırırım' dedi. Ben maktule cinsel saldırıda bulunmadım."

KADEM'E TEPKİ

Duruşma devam ederken, adliye bahçesinde Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile diğer kadın dernekleri arasında tartışma çıktı. KADEM'in açıklama yapmak istemesine, diğer kadın dernek ve platform üyeleri karşı çıktı. Kadın cinayetlerinin sorumlusunun Ak Parti hükümeti olduğunu ve KADEM'in de Ak Parti'ye yakın bir sivil toplum kuruluşu olduğunu öne süren kadınlar ile KADEM üyeleri arasında arbede yaşandı. Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, megafonla taraflara seslenerek sükunete davet ederken, tarafları araya giren çevik kuvvet polisi ayırdı.

Öte yandan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Şevket Can ile Birleşik Kamu- İş Sendikası Hasan Kütük de adliye bahçesine gelerek yaptıkları açıklamada Özgecan'ın öldürülmesi kınadıklarını söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Suphi Altındöken Suphi Altındöken Tarsus Adliyesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title