Haberler

Özgecan'ın İsmi, Kadın Dayanışma Evi'nde Yaşayacak

İstanbul Bakırköy Belediyesi, Kadın Dayanışma Evi'ne Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ismini verdi. Özgecan'ın ailesini ziyaret eden belediyeden bir heyet, evin temsili anahtarını aileye verdi.

Merkez Akdeniz İlçesi Barış Mahallesi'nde bulunan evde baba Mehmet ile anne Songül Aslan'ı ziyaret eden Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Göktaş, CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut ile CHP Adana Milletvekili aday adayı Koza Yardımcı eşliğindeki heyet, aileye baş sağlığı dileklerini iletti. Heyet adına Koza Yardımcı, Özgecan Kadın Dayanışma Evi'nin temsili anahtarını baba Mehmet Aslan'a verdi. Ziyaret sırasında Bakırköy Belediye Başkanı CHP'li Bülent Kerimoğlu da acılı baba Mehmet Aslan'la telefonda görüşerek başsağlığı dileğinde bulundu.

Kızının adını taşıyan Kadın Dayanışma Evi'nin anahtarını teslim alan baba Mehmet Aslan, belediye yetkililerine teşekkür ederek şunları söyledi:

"İnsanların bilinçlerinin üst seviyelere çıkarılması, tekamül seviyelerinin daha insancıl daha şefkatli olması için bir hayalimiz vardı. Bu hayalimizin gerçekleşmiş olması, böyle bir şekilde tecelli ederek gündeme gelmiş olması acımızı biraz da olsa hafifletiyor. Özgecan'ın tek hedefi, toplumdaki acıların, savaşların, ızdırapların olduğu dünyada her insan gibi o da büyük bir rahatsızlık hissediyordu. Kendine bir misyon edinmişti. Yavrumun kalbindeki, bir çok insanın hayal bile kurmaktan vazgeçtiği şeyleri o küçücük yüreğinde büyüttü. Maalesef dünyanın bir realitesi var. Realite gereği insanlar verilen aklın maddesel yönünü kullanıyor. Hayallerin gerçekleşebileceğine inanmıyorlar. O dünyada kişinin varlığı olsa da olmasa da o hayal muhakkak gerçekleşiyor. O misyonu birileri bayrak devri gibi alıyor. Bizim acımızı paylaşan milyonlarca insanın ne kadar yüce gönüllü olduğunu umarım Türkiye ve dünyada yaşayan insanlar görmüştür. Sadece iyi niyetle saf temiz duygularla atılmış adımın hedefe varmaması için hiç bir engel yoktur."

AİLEDEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan ise, 1 Mart ve 8 Mart'ta yapılacak olan Özgecan'ı anma eylemlerine katılacaklara sağduyu çağrısı yaparak şöyle konuştu:

"Dünya Kadınlar Günü'nde vahim olayımız anılacaktır. Aile olarak isteğimiz, yürüyüş ve kutlamalarda Özgecan'a yakışır barışçıl gösteriler yapılması. Sağduyu insanların, kötü odaklı insanlar tarafından farklı noktalara çekilmesine müsaade edilmemesini istiyoruz. Güvenlik güçleri ile çatışma ortamı yaratılmaması. Vahim olayımızın ardından bütün insanların kalplerine sevgi damlacıkları serpilmeye başladı. Bir şoförün yaptığı hatanın tüm meslek grubuna mal edilmesine aile olarak karşıyız. Şoförlerin değerli olduğunu düşünüyoruz. Kanundaki eksiklikler muhakkak tamamlanacaktır. Mart'ta Mersin'de yapılacak etkinlik belki de Türkiye'nin kalbinin attığı yer olacak. Burada sevgi mesajları verilmeli." - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Aslan Bakırköy İstanbul Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title