Haberler

Mersin'de Özgecan'ın Hayalleri Gerçek Oluyor

Güncelleme:

Mersin'de "Özgecan Aslan Bilinçlenme, Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi" kurulması için başlatılan "Özgecan'ın Hayallerini Gerçekleştiriyoruz" kampanyası tanıtıldı.

Aslan ailesinin avukatı Sevim Küçük, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen tanıtım toplantısında, Özgecan'ın, "dünyanın en iyi psikoloğu olup, nefret ve şiddetten uzak bir toplum kurmayı" hedeflediğini söyledi.

Özgecan'ın, engellemek istediği şiddetle karşılaştığı için hayalini gerçekleştiremediğini vurgulayan Küçük, "Bu hayalleri gerçekleştirmek adına somut adımlar atılması için herkesi, kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz" dedi.

Küçük, Özgecan'ın hayal ettiği eğitim projesini hayata geçirmek amacıyla "Özgecanlar Derneği" kurulduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Bu derneğin amacı, şiddet uygulayan ve şiddete maruz kalan bireylerin eğitilmesi, bilinçlendirilmesi ve rehabilite edilmesi için Özgecan Aslan Bilinçlenme, Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurulmasına katkı sunmak. Merkezde, özellikle kadın ve çocuklara şiddet uygulayan kişilerin eğitilmesi, bilinçlendirilmesi ve rehabilite edilmesi, yine şiddete maruz kalan kişilere rehabilitasyon ve danışmanlık hizmeti verilmesi hedefleniyor. Merkezin kurulması için 'Özgecan'ın Hayallerini Gerçekleştiriyoruz' kampanyası başlatıldı."

Küçük, kampanyaya destek için derneği temsilen baba Mehmet Aslan adına Ziraat Bankası'nda açılan "TR18 0001 0015 6567 5372 335001 (Türk Lirası), TR88 0001 0015 6567 5372 335002 (Dolar), TR61 0001 0015 6567 5372 335003 (Avro)" IBAN numaralı hesaplara bağış yapılabileceğini söyledi.

SMS kampanyası da başlattıklarını bildiren Küçük, "Tüm operatörlerin faturalı hatları üzerinden ÖZGECAN yazıp 1396'ya mesaj atarak, kampanyaya 5 lira katkıda bulunabilirsiniz" dedi.

Bunun dışında resmi kampanya yürütülmediğinin altını çizen Küçük, "İnternet üzerinden veya başka yollarla 'Özgecan'a yardım' adı altında talepte bulunanlara itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Kampanyayla ilgili detaylı bilgiyi 0 850 332 02 14 nolu danışma hattını arayarak, alabilirsiniz" diye konuştu.

Baba Mehmet Aslan'ın mesajı okundu

Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan da baba Mehmet Aslan'ın, basın mensuplarıyla paylaşılmasını istediği mesajını okudu.

Aslan, dünyada ve Türkiye'de son yıllarda şiddetin artarak devam ettiğini, bu konuda yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Kadın ve çocukların uğramış olduğu zulüm ve şiddet, meleğimiz Özgecan'ımızın şahsında bir sevgi kuşağına dönüşmüş, asil ve asaletin timsali olan yüce gönüllerde karşılık bulmuştur. Her zamankinden daha fazla birbirimize yaklaştığımız ve sevgiye ihtiyaç duyduğumuz bu zamanlarda ellerimizi kardeşlik bilinciyle birbirimize uzatmalıyız."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Aslan Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title