Haberler

Özgecan İçin Okuduğu Üniversitede 15 Bin Kişi Yürüdü (2)

'hepimiz ÖZGEYİZ, YAKMAKLA BİTMEYİZ' Yaklaşık 15 bin kişi, 3 kilometrelik yolu 1 saat 15 dakikada yürüdükten sonra toplandıkları Cumhuriyet Meydanı'nda 'Özgecan ölmedi kalbimizde yaşıyor', 'Özgecan'ın katilleri idam edilsin', 'Özgecan'ımızı unutmayacağız', 'Hepimiz Özgeyiz yakmakla bitmeyiz', 'Kadına uzanan eller kırılsın' sloganları attı.

'hepimiz ÖZGEYİZ, YAKMAKLA BİTMEYİZ'

Yaklaşık 15 bin kişi, 3 kilometrelik yolu 1 saat 15 dakikada yürüdükten sonra toplandıkları Cumhuriyet Meydanı'nda 'Özgecan ölmedi kalbimizde yaşıyor', 'Özgecan'ın katilleri idam edilsin', 'Özgecan'ımızı unutmayacağız', 'Hepimiz Özgeyiz yakmakla bitmeyiz', 'Kadına uzanan eller kırılsın' sloganları attı.

TARAFTARLAR OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ

Her kesimden katılımın olduğu yürüyüşte Adanaspor, Adana Demirspor, Mersin İdmanyurduspor ile Tarsus İdmanyurdu taraftar grupları da katledilen Özgecan için omuz omuza yürüdü. Yürüyüşe motorlu gruplar ile bedensel engelliler de katıldı. Tekerlekli sandalyeleriyle yürüyüşte yer alan engelliler sloganlar atıp Özgecan'ın öldürülmesi protesto etti.

'ADALETİN SINANMA VAKTİDİR'

Öğrencilerden Esengül Soluk, grup adına yaptığı konuşmada Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin siyasi, etnik ve dini bir konuyla bağdaştırılmamasını istedi. Soluk, şunları söyledi:

"Özgecan sadece bir cinsiyetin, bir etnik kökenin veya bir siyasi görüşün kurbanı değil, tüm insanlığın acı kaybı olmuştur. Bizler, birey olarak bu olayı provokasyona konu yapılmamasını, siyasi, etnik ve dini bir konu ile bağdaştırılmamasını temenni ediyor, bu konudaki hassasiyetimize inanıyoruz. Bu vahim durumun, bu konularla ilişkilendirilmesi hem Aslan Ailesi'nin acısına, hem de Özgecan kardeşimizin acısına saygısızlık olacaktır. Özgecan kardeşimizin katillerinin canavarca ve alçakça işlemiş oldukları cinayeti de gölgede bırakacaktır. Bu vahim olay, insanlıktan nasibini almamış katillerin canavarca hislerin dışa vurulmasından başka bir şey değildir. Bu kişiler tedavi edilemeyecek kadar hasta, acınamayacak kadar da aciz durumdadır. Bir kez daha adaletin sınanma vaktidir. Ülkemizde gittikçe derinleşen kadına şiddet olayları her yıl korkunç rakamlara ulaşmaktadır. 2012'de 139 olan öldürülmüş kadın sayısı 2014'te 287'ye yükselmiştir. Bir kadınımızın daha canı yanmasın diye Özgecan'ımızı her daim anarak unutulmaması için sesimizi duyuracağız."

'ŞOFÖRLERİN DENETİMLERİ ARTIRILSIN'

Özgecan Aslan'ın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini kaydeden Esengül Soluk, şöyle devam etti:

"Başka kadınların canlarını yitirmemesi için gerekli yasal düzenlemelerin yerine getirilmesini istiyoruz. Koruma kanunlarının etkili bir biçimde uygulanmasını istiyoruz. Cinsiyet eşitliğini temel alan yeni yasal düzenlemelerin getirilmesini istiyoruz. Eğitim sistemi içerisinde kadının toplumdaki yerinin önemini hassasiyetle işlenmesini istiyoruz. Şehirlerarası ulaşım sağlayan kooperatiflerin denetimlerinin sürekli olarak yapılmasını, araçlarda her türlü güvenlik önleminin sağlanmasını, şoförlerin mesai saatlerinden sonra araçlarını şehirlerarası ulaşımda kullanmamalarını, bu araçlarda görevli şoförlerin mesleki eğitim alarak kılık kıyafet yönetmeliğine uygun bir şekilde giyinmelerini ve üsluplarının mesleklerine yakışır ciddiyette olmasını istiyoruz."

Polis ve askerin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tarsus İdmanyurdu Mersin İdmanyurdu Adana Demirspor Adanaspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title