Haberler

Özgecan İçin 7 Gündür Aynı Yer ve Saatte Toplandılar

Güncelleme:

Özgecan Aslan için İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir haftadır aynı yer ve saatte düzenlenen yürüyüş, karanfilli eylem ile son buldu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan için İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir haftadır aynı yer ve saatte düzenlenen yürüyüş, karanfilli eylem ile son buldu.

Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan için bir haftadır aynı yer ve saatte yürüyen Seferihisar halkı, karanfilli yürüyüş ile eylemi bitirdi. İlk gün sosyal medya üzerinden haberleşerek başlayan eylem, yedi gün boyunca ilçe meydanında devam etti. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yürüyüşün son gününde yaptığı açıklamada, "Bu isyanın bir sebebi var. 1920 yıllarında Mustafa Kemal Atatürk bu topraklarda muasır medeniyet seviyesinde kadın erkek eşitliğini kurmaya başlamıştı. Batı'daki örneklerinden çok daha ilerde kadının yerini toplum içinde perçinlemeye başlamıştı. Bugün görüyoruz ki 80 yıl, 90 yıl yetmiyormuş demek ki, bizim bu haklar için verdiğimiz mücadeleye devam etmemiz gerekiyormuş. Bu mücadele aydınlık ile karanlık arasındaki savaştır. Karanlığa karşı savaşmanın tek bir yolu vardır. Omuz omuza savaşmak. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz. Çünkü bu toplum bir şiddet toplumuna dönüşüyorsa karanlığın örgütlenmesindendir. Eğer karanlığı geriletecekse aydınlık örgütlenmek zorundadır. Dilerim Özgecan Türkiye için bir milat olur ve kızlarımız korkmayacakları aydınlık güzel günler görürler" diye konuştu.

Duygularını kağıda döken 9 yaşındaki Ayşegül Aktaş ise, "Biz çocukluğumuzu ve gençliğimizi taciz, şiddet ve tecavüzlerden arındırılmış temiz bir toplumda yaşamak istiyoruz. İzin verin, izin verin ki biz hayatımızın en masum ve temiz dönemi olan çocukluğumuzu yetişkinlerin zalimce davranışlarının nedenini arayarak sorgulamayalım, lütfen bizden büyükler bize örnek olsun" dedi.

Yürüyüşe Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İlçe Teşkilatı, Seferihisar Kent Konseyi, Eğitim-Sen, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seferihisar Davut Tunç Mersin İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title