Haberler

Özgecan Aslan Parkı'ndan Kaldırılan Heykellerin Yeri Değişti

Güncelleme:

Fethiye'deki Özgecan Aslan Parkı'nda bulunan ve müstehcenlik gerekçesiyle kaldırılan balerin heykelleri Uğur Mumcu Parkı'na dikildi.

Fethiye'deki Özgecan Aslan Parkı'na '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ndeki açılıştan önce dikilip, birkaç saat sonra kaldırılması 'müstehcenlik' tartışması yaratan balerin heykelleri, Uğur Mumcu Parkı'na dikildi.

4 HEYKEL VİNÇLE KALDIRILDI

Fethiye Belediyesi tarafından 2'nci Etap Sahil Bandı'nda yapımı tamamlanan Özgecan Aslan Parkı, geçen '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açıldı. Ancak 7 Mart'ta öğle saatlerinde parka dikilen 5 metre boyundaki 4 balerin heykelinin akşam saatlerinde vinçle kaldırılması tartışmaları beraberinde getirdi.

"ÖZGECAN HEYKELİNİ GÖLGEDE BIRAKIYOR"

Sosyal medya üzerinden başlayan, heykellerin müstehcen olduğu iddiasıyla kaldırıldığı tartışmaları, park açılışının önüne geçti. Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, açılışta yaptığı açıklamada, heykellerin parkta yer alan 3 metre boyundaki Özgecan Aslan Anıtı'nı gölgede bıraktığı için kaldırıldığını ve başka bir noktaya dikileceğini söyledi. Fakat bu açıklama tepkilerin dinmesine yetmedi.

Tartışmalı balerin heykelleri, kaldırıldıktan 50 gün sonra Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kordon boyundaki Uğur Mumcu Parkı'na dikildi.

BEHÇET SAATCI'DAN SERT TEPKİ

Beşkaza Meydanı ve Fethiye Şehitler Abidesi'nin de bulunduğu parka giderek heykelleri inceleyen Başkan Saatcı, heykellerin müstehcenlik gerekçesiyle kaldırıldığını öne sürenlere sert tepki gösterdi. Heykellerin parkın projesi dışında olduğunu ve kendisine sürpriz yapılması amacıyla projede görev alanlar tarafından konulduğunu belirtti.

"SOSYAL MEDYA KAHRAMANLARINA SESLENİYORUM"

Özgecan Aslan Anıtı'ndan 3-4 kat büyük olduğu için kaldırıldığını anlattı. Heykellerin kaldırılması ardından sosyal medya üzerinden kendisine hakaret edildiğini söyleyen Başkan Saatcı, şöyle dedi: "Balerinlerle ilgili bize her türlü hakareti eden, ne sapıklığımızı, ne mahlukluğumuzu bırakan sosyal medya kahramanlarına seslenmek istiyorum; özellikle balerin kıyafeti giyerek, açılışımıza gelmeyi düşünen çok saygıdeğer hanımefendilere söylüyorum. Balerinlerimiz Beşkaza Meydanı'nda, havuzlarımızın üzerinde, parkımızı gayet güzel bir şekilde süslüyor. Ne kadar sosyal medyada yazan, çizen, atan, tutan arkadaşımız varsa buraya davet ediyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Belediyesi Behçet Saatcı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title