Haberler

Özgecan Aslan Koşusu, 'Şiddetin Karanlığına Sevgi ile Koşuyoruz' Sloganıyla Düzenlendi

Türkiye Jokey Kulübü'nün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadına yönelik şiddete hayır demek ve toplumda farkındalık yaratabilmek amacıyla bu sene ikinci kez düzenlediği Özgecan Aslan Koşusu, "Şiddetin Karanlığına Sevgi ile Koşuyoruz" sloganıyla gerçekleştirildi.

8 Mart 2016 Salı günü saat 19.30'da Adana Yeşiloba Hipodromu'nda gerçekleştirilen koşuyu, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, TJK Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci, TJK Muhasip Üyesi H. Turgut Alakuş'un yanı sıra Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyeleri, Adana'da bulunan sivil toplum dernekleri, TJK Asli Üyeleri ve TJK Genel Müdür Yardımcısı Burak Konuk da izledi. Bu anlamlı koşuyu, Hürol Karahanoğlu'nun DUQUAN isimli safkanı jokeyi Ayhan Kurşun ile kazandı. Yarış sonrasında düzenlenen törende, kazanan atın sahibine kupasını baba Mehmet Aslan takdim etti. At sahibi Hürol Karahanoğlu ise kazandığı bu anlamlı kupayı günün anısına baba Mehmet Aslan'a geri verdi.

Adana Valisi Mustafa Büyük ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hipodromda oluşturulan Özgecan Aslan Korusu'na günün anısına fidan diktiler.

Özgecan Aslan Koşusu öncesi bir basın toplantısı düzenleyen TJK Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci sözlerine, "Bugün Avrupa'nın 4., Dünyanın 9. büyük ülkesi olan Türkiye Atçılık Sektörü'nü konuşmayı arzu ederdik. Ancak bugün konumuz kadınlar. Öncelikle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum. Türkiye Jokey Kulübü'nün tüm kadın çalışanları bugün izinli. Diledikleri gibi özgürce bir gün geçirebilmeleri dileğiyle 8 Mart'ı tatil olarak kendilerine armağan ettik." diyerek başladı.

Ekinci konuşmasına şöyle devam etti : Türkiye'de kadına yönelik şiddetin her türlü boyutunu maalesef en derinden yaşıyoruz. Kadına şiddete hayır demek, toplumda farkındalık yaratabilmek, kadının gücünü ortaya çıkartacak her türlü çalışma geleceğimizi aydınlatmak için büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz sene Türkiye Jokey Kulübü'ne Başkan seçildiğim dönemde sevgili kızımız Özgecan Aslan'ı dehşet verici bir olay sonucunda kaybetmek hepimizi yerle bir etti. Canımız çok acıdı, yüreklerimiz çok sızladı. Biz de Türkiye Jokey Kulübü olarak bir şey yapmalıydık. Bildiğiniz gibi Atçılık Sektörü erkek egemen bir ortam. Tam da bu sebeple Türkiye'nin kanayan yarasına erkek egemen bir oluşumun parmak basması en önemli farkındalıklardan biri olacaktı. Biz de Türkiye Jokey Kulübü olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da desteğini alarak en hızlı şekilde harekete geçtik.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle sevgili kızımız Özgecan Aslan adına bir koşu düzenledik. ASlan ailesinin muhterem üyelerinin katılımıyla konuya kendi alanımızdan dikkat çekmeye çalıştık. ve siz gazeteci arkadaşlarımızın büyük desteğiyle konuyu gündeme getirmeyi başarabildik. Bu akşam Türkiye Jokey Kulübü olarak ikinci kere şiddetin karşılığına karşı sevgiyle koşacağız. Bu akşam ikinci kere kadına şiddete hayır diyeceğiz. Bu akşam şiddete karşı atlarımızla birlikte ayağa kalkacağız. Biliyoruz ve inanıyoruz ki dünyamız kadınlarla güzel. Biliyoruz ve inanıyoruz ki dünyamız kadınlarla yaşanabilir bir yer.

Adana Yeşiloba Hipodromu'nun kadın çalışanları ise Özgecan Aslan anısını yaşatmak ve unutturmamak için hipodromun Özgecan Aslan Korusu olarak adlandırılan reakrasyon alanına fidan diktiler. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Aslan Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title