Haberler

Özgecan Aslan'ın Mezarına Anıt Heykel Dikildi

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından yapılan anıt heykel mezarına yerleştirildi.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından yapılan anıt heykel mezarına yerleştirildi.

Ölümünün ardından büyük yankı uyandıran ve toplumun her kesimini kadına yönelik şiddete karşı duyarlı hale getiren Özgecan, mezarına dikilen anıt heykel ile ölümsüzleştirildi. 6 ayda tamamlanan mermer heykelin Özgecan Aslan'ın Şehir Mezarlığı içerisindeki mezarında yapılan açılışına baba Mehmet, anne Songül Aslan ile kardeşleri Beste ile Barış Ali katıldı. İki parçadan oluşan ve ortada saçları uçuşan bir Özgecan figürü bulunan heykelin açılışında, gözyaşları sel oldu. Duygusal anların yaşandığı açılışta anne Songül Aslan sürekli gözyaşı dökerken, Özgecan Aslan ve şehitler için dua okundu. Açılışta duygularını katılımcılarla paylaşan ve heykelin kanatların birinde bulunan tırnak izlerinin, Özgecan'ın katilinin yüzündeki izler olduğunu kaydeden heykeltraş Aksoy, çizgilerini şöyle anlattı: "Bu heykel rüyama girdi. Rüyamda Özgecan heykeli gördüm. 3 boyutlu, bütün detaylarıyla gördüm. Uyanıp detaylarıyla çizdim. Çizdiğim resim aynı bunun gibiydi. Bir kanadı havaya doğru uzanıyor, kanadın ortasında boşluk var, sonsuzluğu simgeliyor. Bir kanat da mezarın üzerinde, koruyucu kanat. Saçları havada uçuşuyor, saçların arasından bir el uzanıyor. O elin tırnakları taşa batmış. Tırnak izleri var. Bu heykeli yapmaya karar verdiğimde babası ile konuşup heykeli yapmak istediğimi söyledim. Babası da kabul etti. Atölyede taşları aradım. Taşlar da rüyamdaki gibi. Her şey su gibi aktı. Heykeli yaparken de zorlanmadım. Şimdi de mezara koyduk. Vicdanların gözü kör kulağı sağır oldu. O kulakları gözleri açmak istiyoruz. İnsanların vicadı açılsın, ölümler olmasın, Özgecanlar olmasın, Özgecan kanunu çıksın istiyoruz."

'Ben ruhumla severim' yazısının bulunduğu heykel, Özgcean Aslan'ın mezarının üzerine yerleştirildi.

Törende söz alan baba Mehmet Aslan, son günlerde tırmanan terör saldırıları ağırlıklı yaptığı konuşmasında, "Biz bütün sevenleri, bütün Özgecanlar Özgemi edebiyete uğurladı. Şehitler ölmez. Bu günler zor günler. Her gün şehit acısı ile üzülüyoruz. Azan zamanın vardır belası diyor. Bu azgınlıktan artık vazgeçilmesi lazım. Karanlık içerisinde yürüyen karanlık yürekliler aydınlığa çıkmaya cesaret edemiyor. Eğer inanıyorsanız, doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile acıların ev ıstırapların en katmerlisini yaşayan bu Anadolu'nun güzel anneleri ve babalarına sesleniyorum. Güneşi hep birlikte doğuralım. İstersen her şey gerçekleşir. Sen istersen güneş doğacak, ölümler olmayacak. Hepimiz Allah'a inanıyoruz. Kürdü, Türkü, Çerkesi, Acemi söz konusu değil" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Aksoy Mehmet Aslan Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title