Haberler

Özgecan Aslan'ın Hayatı Beyaz Perdeye Aktarılıyor

Mersin'de eve gitmek için bindiği minibüste katledilen ve kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın yaşam öyküsünü beyaz perdeye aktaracak "Cennetin Kuşları" isimli sinema filminin çekimleri için hazırlıklar devam ediyor.

Mersin'de eve gitmek için bindiği minibüste katledilen ve kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın yaşam öyküsünü beyaz perdeye aktaracak "Cennetin Kuşları" isimli sinema filminin çekimleri için hazırlıklar devam ediyor.

Film için mekan tespiti yapmak ve senaryoya son şeklini vermek için Mersin'e gelen yönetmen Ali Avcı ve yapım ekibi ilk olarak Özgecan Aslan'ın mezarını ziyaret etti.

Ekibe eşlik eden baba Mehmet Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Özgecan'ın hayatını anlatacak olan filmle kadına karşı şiddete dikkati çekmeyi amaçladıklarını belirterek, "Cennetin kuşları filminde Özgecan özelinde tüm kadınların ne kadar kıymetli olduğunu göstermeyi istiyoruz." dedi.

Aslan, filmle ilgili destek veren herkese teşekkür ederek, güzel bir eserin ortaya çıkacağını tahmin ettiğini söyledi.

Yönetmen Ali Avcı da kadına şiddetin önlenebilmesi için yola çıktıklarını vurgulayarak, tüm toplumda bu bilinci oluşturmak istediklerini ifade etti.

Film çekimlerinin başlamasına artık kısa bir süre kaldığını aktaran Avcı, mekan tespitleri ve filmle ilgili detayları oluşturabilmek adına ekip olarak Mersin'e geldiklerini söyledi.

Yaklaşık 15 günlük kampla senaryonun finalini yapıp oyuncu kadrosunu oluşturacaklarını aktaran Avcı, "Tüm sanat camiasının bu çalışmayı sahipleneceğini düşünüyorum. Çok iyi bir filmin hazırlığı içerisindeyiz." diye konuştu.

Avcı, çekim aşaması 4 hafta sürecek filmin Özgencan Aslan'ın doğum tarihi olan 22 Ekim'de galasının yapılıp, 25 Ekim'de tüm sinemalarda vizyona girmesinin hedeflendiğini dile getirerek filmin yurt dışında da gösterileceğini sözlerine ekledi.

Film ekibi açıklamanın ardından Özgecan'ın mezarı başında dua etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Aslan Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title