Haberler

Özgecan Aslan Burs Fonu"Na Destek Çağrısı

EMRAH YAŞAR - Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Yıldız Günay, Mersin'de geçen yıl öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan adına oluşturdukları burs fonuna vatandaşlardan destek isteyerek, " Türkiye'de kızlarımızın gelişimi ve fırsat eşitliği için bir şey yapmak istiyorsak, Özgecan'ın bursunu destekleyerek hem kızlarımıza destek olabilir hem de Özgecan'ın güzel isminin yaşaması ve yarınlara, kendi yaşıtlarıyla beraber devam etmesi, onlara umut olması için bir çare olabiliriz diye düşünüyoruz" dedi.

Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın kurulduğu 1967 yılından beri 225 bine yakın öğrenciye meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans ve yurt dışı bursları verdiğini söyledi.

Vakfın eğitim kurumları da yaptırdığını ifade eden Günay, "Yapılan okullar ya Milli Eğitim Bakanlığına devrediliyor ya da vakıf tarafından yönetiliyor. Bunların içinde de son dönem stratejimizde bir yoğunlaşma oldu. Uzun yıllar okullar yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığına devrederken, şimdi okullara devam ediyoruz ancak son üç yılda 3 kız yurdunun açılışını da yaptık" diye konuştu.

Günay, İzmir'de, daha sonra Trabzon'da, son olarak da 2015'te Ankara'da kız yurtlarını hizmete açtıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ana amacımız, kızlarımıza fırsat eşitliği sunmak yani büyük illerde üniversite kazanıp, kendi bölgelerinden, köylerinden, şehirlerinden uzakta bir ile giderken gerek ailenin endişesi gerek çocukların tecrübesizliğine çare bulmak istedik. O kızlarımıza da büyük illerdeki kızlarımız gibi fırsat eşitliği sunmak istedik. Bu nedenle yurtlarımızı hizmete açtık. Bu stratejimize de devam edeceğiz. Kız yurtlarımıza da özel burslar veriyoruz. Bu özel burslar dahilinde de yurtta kalan kızlarımızın belli bir bölümü bilabedel (ücretsiz) kalıp bir de üstüne cep harçlığı alabiliyorlar vakfımızdan. Kızlarımıza verdiğimiz önemin yurtlarımızla altını çiziyoruz."

Özgecan Aslan Burs Fonu

Geçen yıl 11 Şubat'ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için vakıf bünyesinde bir burs fonu oluşturduklarını anımsatan Günay, vatandaşlardan fona destek olmalarını istedi.

Günay, şunları söyledi:

"Ailesiyle görüştük ve "Özgecan Aslan Burs Fonu'nu kurarak bağışçılarımızı davet ettik. Rakamlar gelmeye devam ediyor. Şu ana kadar 5 kız öğrencimizi okutacak kadar rakam birikti. İki gün önce bir bağış daha aldık. Sayımızı 6'ya çıkarabiliyoruz. Tüm bağışçılarımıza davetimiz bu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşıyor. Eğer Türkiye'de kızlarımızın gelişimi ve fırsat eşitliği için bir şey yapmak istiyorsak, Özgecan'ın bursunu destekleyerek hem kızlarımıza destek olabilir hem de Özgecan'ın güzel isminin yaşaması ve yarınlara, kendi yaşıtlarıyla beraber devam etmesi, onlara umut olması için bir çare olabiliriz diye düşünüyoruz."

"Şehit çocukları için bütün burs başvurularımızda önceliğimiz var"

TEV Genel Müdürü Günay, vakfın Türkiye'nin 81 ilindeki öğrencilere burs olanağı sağladığını, üniversite kontenjanlarını belirlerken de bölgesel dağılıma özellikle önem verdiklerini ve bu uygulamanın devam ettiğini bildirdi.

Vakfın üstün başarı burslarının da bulunduğuna dikkati çeken Günay, bu burslardan Türkiye'nin her yerinden öğrencilerin yararlanabildiğini anlattı.

Şu anda Doğu ve Güneydoğu için ayrı özel bir projelerinin olmadığını ancak kendileri için şehit çocuklarının öncelikli olduğunu vurgulayan Günay, "Şehit çocukları için, bütün burs başvurularımızda önceliğimiz var. Bütün burs başvuru formlarımızda da bunun için bir yer var. Bağışçılarımızdan talep geliyor. Özellikle bu bölgeyi desteklemek üzere, özellikle bu bölgedeki şehit çocuklarının geleceğini garantiye almak üzere. Bunları da değerlendiriyoruz. Ayrı bir temalı bölge projesi altında değil ama ihtiyacı olan, zorda olan ve belli bir çalışma göstermiş eğitimine devam etmek isteyen çocukların hepsini destekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
title