Haberler

Özelleştirme Eylemi

Liman-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, Derince Limanı'nda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'na (TCDD) bağlı limanların özelleştirme programına alınmasını protesto etti.
TCDD'ye ait bazı limanların özelleştirme kapsamına alınmasını...

Liman-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, Derince Limanı'nda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'na (TCDD) bağlı limanların özelleştirme programına alınmasını protesto etti.

TCDD'ye ait bazı limanların özelleştirme kapsamına alınmasını istemeyen Kocaeli Derince Limanı işçileri, bir eylem düzenledi. Derince Limanı içerisinden sloganlarla çıkış kapısına yönelen işçiler, burada bir basın açıklaması düzenledi. İşçiler adına açıklama yapan Liman-İş Kocaeli Şube Başkanı Bülent Aykurt, "Bu uygulama ciddi anlamda yanlış ve saptırılmış bir matematik işlemidir" dedi.

Özelleştirmelerin ne maksatla yapıldığının herkes tarafından bilindiğini söyleyen Aykurt, şöyle konuştu: "Satarak nereye kadar gidilecek? Ülkemizin önemli ve stratejik anlanlarının tamamı satılmakta. Buradaki mantık, devletin işletiminde olan güzide limanları öncelikle bilinçli bir şekilde köreltmek, zarar eden bir kuruluş halinde göstermek ve sonra bu işletmeleri özelleştirme yöntemiyle 'zararın neresinden dönersek kardır' mantığıyla, insanların gözüne sunmak. Bu uygulama ciddi anlamda yanlış ve saptırılmış bir matematik işlemidir, objektiflikten uzaktır. Buradaki işçi arkadaşlarımızın durumu ise apayrı, insanların hayatları, çocukların eğitimleri, gelecekteki planları hiçbirinin önemi yok. Biz sendika üyeleri olarak, devletin bizlere vermiş olduğu anayasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.Dünyanın birçok yerinde devletin liman işletmeciliğinde var olduğunu, hizmetlerini profesyonel anlamda verdiği birçok liman bilinmektedir."

Sendika üyeleri basın açıklamasının ardından alkışlar eşliğinde sloganlar atarak dağıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title