Haberler

Özel Sporculara Spor Organizasyonları İçin İmzalar Atıldı

Kocaeli Üniversitesi ile Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği arasında özel sporculara yönelik spor organizasyonları yapılması için protokol imzalandı.

Kocaeli Üniversitesi ile Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği arasında özel sporculara yönelik spor organizasyonları yapılması için protokol imzalandı. Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı, yapılan protokol ile Marmara bölgesindeki özel sporculara yönelik müsabakalar yapılacağını söyledi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'nde yapılan imza protokolüne Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Beden Eğitimi Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Hakan Demir, Kocaeli Üniversitesi Engelliler ve Araştırma Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Menşure Aydın ile Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği yönetimi hazır bulundu. Rektör Sadettin Hülagü ile Dilek Sabancı protokole imza attılar.

Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği imzalanan protokol ile Marmara Bölgesi'ndeki özel sporculara yönelik müsabakaları Kocaeli Üniversitesi spor tesislerinde düzenleyecek. Her yıl düzenli olarak yapılması düşünülen spor müsabakalarının ilki 14-15 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek. Spor müsabakaları sırasında "Sağlıklı Sporcular Projesi" kapsamında sporcuların ortopedi, diş, göz, fizik tedavi, odyoloji muayeneleri yapılarak, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı ile ilgili eğitimler de verilecek.

Yapılan protokol ile özel sporculara yönelik müsabalar düzenleneceğini söyleyen Dilek Sabancı, "Yaptığımız protokol ile Marmara Bölgesi'nde özel sporculara yönelik müsabakalar düzenleyeceğiz. Bu müsabakalarda bir takım zorluklar yaşayan ama bu zorlukları spor yaparak yenmiş özel çocuklarımız yarışacak. Marmara oyunlarımızın çok iyi geçeceğini umut ediyorum" dedi.

Üniversite olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyleyen Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Üniversiteler toplumların hem ekonomik, hem sosyal sorunlarıyla bire bir ilgilenmesi gereken kurumlar. Kocaeli Üniversitesi de gerek Marmara Bölgesi'nde gerekse Türkiye'de saygın üniversiteler arasında yer alıyor. Üniversite olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Umarım bu bir başlangıç olur. Bu sebeple böylesine önemli bir protokolde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta Onursal Başkan Dilek Sabancı olmak üzere derneğimizin yönetimine teşekkür ediyorum" diye konuştu. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Kocaeli Üniversitesi Dilek Sabancı Marmara Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title