Haberler

Özel Sporcular Yüzme Şenliği, Saran Group'un Desteğiyle Fethiye'de Yapıldı (1)

FETHİYE / DHAÖzel sporcular, Cumhuriyet Bayramı'nı Sadettin Saran ve Hande Yener'le birlikte kutladıSadettin Saran: "Bu kardeşlerimizin evde kapalı olmamaları lazım"Saran Group ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın (ZİÇEV) destekleriyle 29-30 Ekim tarihleri arasında...

SERHAN TÜRK - FETHİYE / DHA

Özel sporcular, Cumhuriyet Bayramı'nı Sadettin Saran ve Hande Yener'le birlikte kutladı

Sadettin Saran: "Bu kardeşlerimizin evde kapalı olmamaları lazım"

Saran Group ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın (ZİÇEV) destekleriyle 29-30 Ekim tarihleri arasında Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Özel Sporcular Yüzme Şenliği'ne Hotel Meri Ölüdeniz ev sahipliği yaptı. Farklı yaş grupları ve kategorilerden 35 sporcunun katıldığı şenlikte Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ve başarılı sanatçı Hande Yener sporcularla bir araya geldi, onlara moral verdi.

Down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli bireylerin topluma entegre olmasını kolaylaştırmak ve spor sayesinde sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak için çalışmalar yürüten Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Saran Group ve ZİÇEV'in destekleriyle düzenlenen Özel Sporcular Yüzme Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Özel sporcuların ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun destekçisi Sadettin Saran, özel sporcularla birlikte Ölüdeniz'deki parkurda yüzdü. Saran ayrıca, Hande Yener'in şarkıları eşliğinde özel çocuklarla birlikte dans etti.

SADETTİN SARAN: "BU KARDEŞLERİMİZİN EVDE KAPALI OLMAMALARI LAZIM"

Saran, organizasyonla ilgili görüşlerini ise şu şekilde dile getirdi:

"Bu bizim ikincimiz. İnşallah 15-20 sene Allah ne kadar ömür verirse daha çok seneler kendime söz verdim ölene kadar ağabeyinizim dedim. İnşallah bu böyle olacak.

Önemli olan bu özel kardeşlerimizi evlerinden çıkarabilmek sanat olur başka bir şey olur biz spor yoluyla aracılık etmeye çalışıyoruz. Herkese buradan duyuruda bulunmak lazım. Özellikle bu kardeşlerimizin evde kapalı olmamaları lazım. Ne kadar erken başlanır müdahale edilirse o kadar yol alınır. Önemli olan bu işe karşı bilinçli olmak lazım, basına da çok iş düşüyor.

Sağ olsun Tuğba Özay, Hande Yener. Onlar beni görünce seviniyorlar ama onları görünce daha da çok seviniyorlar. İnşallah bu işi uzun seneler yaparız. Sanatçı arkadaşlarımızın da desteği ile farkındalığı artırırız inşallah.

Onların sarılması çok içten, çok samimi bir sevgi var karşılıksız bir sevgi var buralara gelince enerji topluyoruz. Huzur buluyoruz.

Çok özel güzel spor kanalı açacağız inşallah hayırlı olsun birkaç ay içinde çıkacak. Açacağız S Sport'u. İçinde yok yok. Çok kaliteli güzel bir spor kanalı olacak."

Manisa Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ise şunları söyledi;

"Bu sadece Türk toplumunun değil, dünya toplumunun sorunu olan bir husus. Hepimizin otizmli ya da down sendromlu birer çocuğu olabilirdi. Bu tür etkinliklerin tabi yapılması bu alana karşı gösterilmesi gereken duyarlılığı da ön plana çıkardı. Biz hafta sonu münasebeti ile eski görev yerimiz olan Fethiye'ye geldik. Böyle bir etkinliğin içerisinde bulunmaktan da son derece mutluyuz. Umarım bu sadece Fethiye ve Sadettin Bey ile sınırlı kalmaz aynı duyarlılığı göstermesi gereken diğer kuruluş ve Türkiye'de söz sahibi kişiler de gösterebilir."

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı ORKA Group Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Torunoğulları da, "Ben de başsavcının dileklerine katılıyorum. Biraz daha yaygınlaşması toplum içinde son derece önemli. Sadettin Saran'ı bu özel davranıştan dolayı açıkçası biz de Orka ailesi olarak destekliyor ve kutluyoruz. Benim de ikinci katıldığım organizasyon oldu. Bu organizasyonun bu iklimde bu havada olması organizasyon için harika bir şans oldu. Bu heyecanı biz de çocuklarla birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

ORKA Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Torunoğulları ise, "ORKA Group olarak bu tip organizasyonlar ev sahipliği yapmak mutluluk verici. Özellikle

çocukların yüzlerindeki mutluluğu görmek bizi daha da mutlu ediyor. inşallah ilerideki dönemlerde bu güzel sponsorluklarda yer alırız tekrar inşallah" ifadelerini kullandı.

Manken ve şarkıcı Tuğba Özay da, "Burada bulunmak dolayı çok mutluyum. Özel çocuklarla çok güzel vakit geçirdi. Cumhuriyetimizin de kuruluşunun 93. yıl dönümüydü ve bu kadar anlamlı ve özel bir günde çok güzel etkinliklerde bulunuldu. O küçük yüreklerden kocaman sözler döküldü. Çünkü ne için yüzeceksin dediğimde, "Mustafa Kemal için yüzeceğim" ve "Cumhuriyet için yüzeceğim" dediler. Bu tür organizasyonlar farkındalığın artması açısından da çok önemli. Bu anlamda da Sadettin Saran'ı kutluyorum. Çünkü O'nun vesilesiyle buradayız.

Bu anlamda burada emeği geçen kim varsa hepsini kutluyorum. Bizler de çorbada tuzumuz varsa katabildiysek ne mutlu bizlere. Vakıflar var dernekler var STK'lar var. Onlara başvurabilirler. Kendilerini kesinlikle yalnız hissetmesinler bir kere. Çünkü bu ülkede çok güzel yürekte iş insanları çok güzel yürekte sanatçılar var. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Hiç kolay bir şey değil. Empati kurmak gerekiyor. Ben olsaydım ne yapardım her zaman düşünmek gerekiyor. Hayattan kopmamak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bu arada Tuğba Özay, şenlik boyunca çocuklarla birlikte olup, şarkıları ve danslarıyla onlara özel anlar yaşattı.

ÖZEL SPORCULAR HANDE YENER'LE COŞTU

Özel Sporcular Yüzme Şenliği'ne katılan Hande Yener de en beğenilen şarkılarını özel sporcular ve aileleri için seslendirdi, onlarla birlikte dans etti, bol bol fotoğraf çektirdi.

Kamuoyunda farkındalık yaratmak için son derece önem taşıyan bu organizasyonun parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Hande Yener, özel bireylerin toplumsal entegrasyonuyla ilgili tüm çalışmalara gönülden destek verdiğini belirtirken kendisini davet eden Sadettin Saran'a da teşekkür etti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ise katkıları dolayısıyla Saran Group'a, Sadettin Saran'a ve sanatçılara teşekkür etti.

MİLLİ SPORCULAR DA YARIŞTI

Paralimpik milli sporcu Doruk Davran, Türkiye şampiyonu Şevval Tekin, yüzerek İstanbul Boğazı'nı geçen Caner Ekin ve milli sporcu Fatih Karahan da Yüzme Şenliği'ne yarışmalara katıldılar. Ayrıca Kamil Resa Alsaran da çocuklarla birlikte yüzdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hande Yener Fethiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title