Haberler

Özel Sporcular Sahada Hünerlerini Sergiledi

Güncelleme:

Özel Olimpiyatlar Türkiye & King Baudouin Vakfı 2. Karma Futbol Turnuvası'nın Gebze ayağı gerçekleşti

Özel Olimpiyatlar Türkiye&King Baudoin Vakfı işbirliğiyle gerçekleşen 2. Karma Futbol Turnuvası'nın Gebze ayağı, 8 karma futbol takımının katılımıyla Gebze Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü ve Gebze Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde Gebze Alaettin Kurt Stadı'nda düzenlendi.

Özel Olimpiyatlar Türkiye, her yıl Avrupa Futbol Haftası kapsamında gerçekleştirdiği yerel bazlı futbol turnuvalarına, King Baudouin Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 2. Karma Futbol Turnuvası ile devam ediyor. Turnuvanın Gebze ayağı, Gebze Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü ve Gebze Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde Gebze Alaettin Kurt Stadı'nda düzenlendi.

Turnuvada, Gebze Spor Kulübü, Özel Beşyıldız Özel Eğitim Okulu ve Gebze Özel Eğitim ve Uygulama okulu öğrencilerinden oluşan 8 karma futbol takımı yer aldı.

Gebze Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Sayın Mücahit Sak açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Gebze ilçesinde gençlerimiz için, diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde yıl boyunca birçok spor faaliyetini gerçekleştiriyoruz. İlçemizin nüfusu yaklaşık 350 bin, bunların arasında 6 bine yakın dezavantajlı birey var. Bizim için spor, bu dezavantajlı bireylerin sosyalleşmesi, topluma dahil ve özgüvenlerini kazanmaları açısından önemli bir araçtır. Özel Olimpiyatlar Türkiye organizasyonu tarafından yürütülmekte olan 'King Baudouin Vakfı Karma Futbol Projesi'ne Gebze Spor Kulübü ile birlikte destek vermekteyiz. Özel bireylerin, sağlıklı bireylerle aynı futbol takımlarında birlikte mücadele ettiklerini görmek bizi çok mutlu ediyor. Bugünkü turnuvada, özel bireylerin diğer bireylerden farklı olmadıklarını, onların da kazanmak için sahada mücadele ettiklerini gördük. Müdürlüğümüz olarak özel çocuklarımıza destek vermeye her zaman devam edeceğiz" dedi.

Avrupa Futbol Haftası Türkiye'de de kutlanıyor

UEFA'nın desteğiyle ilk kez 2001 yılında 10 bin zihinsel engelli sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen ve giderek çığ gibi büyüyen Özel Olimpiyatlar Avrupa Futbol Haftası, Türkiye'de de kutlanıyor. Bugüne kadar 50 ülkede düzenlenen 450 aktiviteye 55.000 kişi katılım gösterdi. Özel Olimpiyatlar Avrupa Furbol Haftası'nın bu seneki teması ' fit ol ve sağlıklı hayat sitilini benimse'… Özel Olimpiyatlar Türkiye, düzenlediği karma futbol aktiviteliyle tüm dünyada düzenlenen Özel Olimpiyatlar Avrupa Futbol Haftası kutlamalarını Türkiye'de gerçekleştiriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Gebze Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title