Haberler

Özel Sporcular Kıyasıya Yarıştı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Açık Deniz Yüzme Şampiyonası Ölüdeniz’de düzenlendi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Açık Deniz Yüzme Şampiyonası Ölüdeniz'de düzenlendi. Sadettin Saran ve Sinan Akçıl, özel sporcularla Fethiye Ölüdeniz'de bir araya geldi. Sadettin Saran, ölene kadar özel sporcuların "Sadettin ağabeyleri" olacağını söyledi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, Saran Group'un katkılarıyla ilk kez Fethiye Ölüdeniz'de düzenlendi. Farklı yaş gruplarından 9'u bayan 32 sporcunun katıldığı şampiyona öncesinde Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile birlikte ünlü sanatçı Sinan Akçıl da özel sporcularla bir araya gelerek onlara moral verdi. Down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli sporcuların yanı sıra Estonya'dan da bir sporcunun misafir olarak katıldığı Özel Sporcular Spor Federasyonu Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, Fethiye Ölüdeniz'de gerçekleştirildi.

Yarışlar öncesi Hotel Meri'de düzenlenen açılış törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Muğla Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ve Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile sanatçı Sinan Akçil katıldı.

"AMAÇ ÖZEL BİREYLERE BAŞARMA DUYGUSU AŞILAYABİLMEK"

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ise yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan himayelerinde yürütülen çalışmalarla 20 bin çocuğumuza spor yaptırıyoruz. On yıl önce kapalı kapılar ardındaki çocuklarımızın bugün yüzleri gülüyor. On yıl önce hangi devlet kapısına gitsek geri çevriliyorduk. En kötü sınıf ve en kötü salonlarda çalışıyorduk. Bizim çocuklarımız doğduğu gibi ölürler. Beyaz kağıt gibidirler. Bu çocuklarımız şimdi Kıbrıs'da, Ankara'da, Portekiz'de ve dünyanın pek çok ülkesinde yarışıyorlar. İlk kez açık denizde yüzmeyi gerçekleştirecekler. Özel sporcularımız Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile altın çağını yaşıyorlar. Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, imkan verildiğinde özel bireylerin başaramayacakları hiçbir şey olmadığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için gerçekleştirildi. Burada yarışan sporcular, 'ben yapabiliyorsam, siz de yapabilirsiniz' düşüncesini herkese aşılamış oldular. Böylesine önemli bir sportif etkinliğin gerçekleşmesi için gayret gösteren herkese teşekkür ederim. Fethiye halkı da şampiyona sırasında gösterdiği misafirperverlikle, hem bizi hem de sporcularımızı çok mutlu etti. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu olarak bu gibi önemli etkinliklere imza atmaya ve özel sporcularımızı topluma kazandırmaya devam edeceğiz. Eylül ayında dünya şampiyonası düzenleyeceğiz" dedi.

"ÖLENE KADAR KARDEŞİNİZİM"

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, "Ölene kadar kardeşinizim Sinan Akçıl da hep yanınızda olacak, diğer arkadaşlarımızla beraber" dedi. Sadettin Saran, şampiyonayla ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

"Saran Grup olarak her fırsatta özel sporcu kardeşlerimizle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Bu konuda örnek olmayı amaçlıyoruz. Onlar, spor yaparak 'ben yaptım, siz de yapabilirsiniz' mesajı veriyorlar. Biz de onların bu çabasını alkışlıyor ve Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası gibi organizasyonlara destek oluyoruz. Ayrıca Saran Group, buradaki yüzen kardeşlerimiz gibi bireyleri bünyesinde istihdam ediyor, onların profesyonel iş yaşamına dahil olmalarını ve şirketimize değer katmalarını sağlıyor. Örneğin bugün burada bizlerle olan Deniz Özkan kardeşimiz, dört yıldan bu yana bizimle birlikte çalışıyor. Bu güzel organizasyonu hayata geçirdikleri için Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın nezdinde tüm yetkilileri ve gönüllüleri kutlarım. Bu önemli şampiyona için İstanbul'dan gelerek özel sporcularımızla birlikte olan sanatçı arkadaşımız Sinan Akçıl'a da şahsım adına teşekkür ederim. Bundan sonra da bu tarz değerli etkinliklerin düzenlenmesi için gayret göstereceğiz."

Sadettin Saran, ölene kadar özel sporcuların "Sadettin Ağabeyleri" olacağını söyledi.

SİNAN AKÇIL, SPORCULAR VE AİLELERLE BİR ARAYA GELDİ

Federasyon tarafından Açık Deniz Yüzme Şampiyonası'nda başarıyla mücadele eden özel sporcular arasından seçilen sporcular, şampiyonada 1.200 metre erkekler ve 600 metre kadınlar olmak üzere iki kategoride yarıştılar. Özel sporcuları şampiyona boyunca yalnız bırakmayan Sinan Akçıl, sporcuların ve ailelerinin keyifli zaman geçirmesine katkıda bulundu.

Sanatçı Sinan Akçıl törendeki konuşması sırasında özel sporculardan biri tarafından "Ya Allah Bismillah" ile karşılanınca, "Sözümü tutuyorum hep sizinle olacağım açık deniz değil bu şampiyonaya açık kalp Türkiye şampiyonasına hoş geldiniz. Siz kanatsız meleklerin hepsini öpüyorum" dedi.

Böylesine önemli bir organizasyonu yerinde takip ettikleri için çok mutlu olduğunu dile getiren Akçıl, özel bireylerin toplumsal entegrasyonuyla ilgili tüm çalışmalara gönülden destek verdiklerini belirtirken, kendisini davet eden Sadettin Saran'a da teşekkür etti.

ÇİÇEK: "AK KAĞIT GİBİ DEĞİŞMEYEN KİŞİLERSİNİZ"

Muğla Valisi Amir Çiçek ise, " Ölüdeniz'e özel sporcular gelebilir mi demiştim, sizler bu düşüncemi yerine getirdiniz. Bu özel sporcularımız çok değerlidir. Sizler anneniz ve babanızla ve bizlerle beraber olunca sizlerin yapamayacağı hiç bir şey yoktur, değişmeyen ak kağıt gibisiniz. Buradaki yarışta hepinizi kazandı kabul ediyoruz" şeklinde konuştu.

DESTEK VERENLERE PLAKETLER SUNULDU

Törende Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Muğla Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ve Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile sanatçı Sinan Akçil ve diğer yetkililere Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın tarafından teşekkür plaketleri sunuldu.

Törende yetkililer özel sporcularla toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirirken, Sanatçı Sinan Akçıl mikrofonu alıp "Tabi Tabi" şarkısını özel sporcularla birlikte söyledi.

SADETTİN SARAN VE SAATÇİ SPORCULARLA BİRLİKTE YÜZDÜ

Turnuvanın açılışında Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi sporcularla birlikte Ölüdeniz'de yüzdü. İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçmeyi başaran Caner Ekin, Avrupa şampiyonu yüzücümüz Mehmet Fatih Karahan ve Türkiye Yüzme Şampiyonu Sunay Demet Arat gibi başarılı sporcularla birlikte Ölüdeniz'de yüzen Saadettin Saran, önemli bir organizasyonda yer aldıklarını vurgulardı.

ÖZEL SPORCULAR KIYASIYA YARIŞTI

Şampiyonada down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli 9'u bayan 32 sporcu kıyasıya mücadele etti. Kategorilerine göre Ölüdeniz lagününde kulaç atan sporculara aileleri ve antrenörler kıyıdan bağırarak moral desteği sağladı. Yarışmalar sorunsuz geçerken, şampiyonaya katılan özel sporcular kazandıkları dereceleri anneler günü nedeniyle annelerine armağan etti. Anneler de sevinç göz yaşları içinde tüm annelerin gününü kutladı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Sinan Akçıl Ölüdeniz Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title