Haberler

Özel Sporcular Balıkesir'de Buluştu

Özel Sporcular Balıkesir'de buluştu Başkan Uğur: "Her şey engelliler için"BALIKESİR - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Karesi Belediyesi'nin ev sahipliğinde 545 özel sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan "Özel Sporcular" müsabakaları Başkan A.Edip Uğur yağtığı hava atışı ile başladı.

Özel Sporcular Balıkesir'de buluştu

Başkan Uğur: "Her şey engelliler için"

BALIKESİR - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Karesi Belediyesi'nin ev sahipliğinde 545 özel sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan "Özel Sporcular" müsabakaları Başkan A. Edip Uğur yağtığı hava atışı ile başladı. Başkan Uğur yaptığı konuşmada etkinliğinde hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek "Herşey engelliler için" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Karesi Belediyesi'nin ev sahipliğinde Balıkesir Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Karesi Kent Konseyi ve Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube'sinin desteleri ile düzenlenen özel sporcular Balıkesir programı düzenlenen açılış seramonisi ile başladı. Etkinlikle ilgili bilgiler veren Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu yaptığı konuşmada "Balıkesir merkez ve 10 ilçeden 46 kurumun katkılarını alarak 545 katılımcı ile futbol, basketbol, voleybol, atletizm, yüzme ve masa tenisi dallarında yapılacak olan müsabakaları heyecan coşkuyla izleyeceğiz. Bu müsabakalarda her engelli birey bir sağlıklı partneri ile sahaya çıkacaktır. Bu oyunlarında kendine özel kuralları vardır. Engelli kardeşlerimiz de bu kurallar çerçevesinde mücadele edeceklerdir. Buradaki amacımız engelli kardeşlerimizin spor yaparak sosyalleşmesi, topluma katılmaları, öz güvenlerinin gelişmesini sağlamaktır" dedi.

Engelli kardeşlerimize sahip çıkıyoruz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur ise "Bugün bütün engelli kardeşlerimizi sosyal hayata kazandırmak,cemiyet içerisinde onları normal herkes gibi spor yapması, seyahat etmesi bütün faaliyetleri yerine getirmesi için hakikaten öğretmenlerimize, velileriyle birlikte yapılan bu organizasyon ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. 500'ün üzerinde engelli kardeşimiz inşallah bu süre içerisinde futbol, basket, tenis, yüzme, atletizm dahil bütün spor dallarını nın hepsini yapacaklar. Şunu da biliyoruzki her bir kişi potansiyel bir engelli. Ama bizlerde Büyükşehir olarak her zaman engelli kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. İşte engelli basketbol takımımız hepsini başarılarından dolayı tebrik ediyorum antrenörü, oyuncularını idarecileriyle beraber. Çok başarılı bir sezon geçirdiler. Bunun yanında biz Balıkesir'de ulaştırma bütün toplu taşıma araçlarımızı engelli kardeşlerimize uyumlu hale getiriyoruz. Yine Bandırma'da otistik evlatlarımız için bir okul açtık şuanda 97 öğrencimiz var. İstiyoruzki Bandırma'da kalmasın diğer ilçelerimizde de bu okullarımız açalım. Ben bütün sporculara başarılar diliyorum. İnşallah hepsi bu yarışmada hepsi başarılı olacak madalyalarını alacaklar. Emeği geçen bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Takımı ile Edremit Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi arasında oynanacak olan basketbol karşılaşması Başkan Uğur'un hava atışı ile başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Edip Uğur Balıkesir Bandırma Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title