Haberler

Söke Osb'de Baca Tütüyor

- Söke'ye özellikle istihdam katkısı yönünden özlemle beklenen yatırımlarından biri olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde bacalar tütmeye başladı.

Son dönemde yer satışları ve kamulaştırmalar açısından büyük ilerleme kaydeden Söke OSB'de, büyük yatırımcılardan Nordzee firmasının balık yemi üretim tesisleri faaliyetine başladı. Noodzee Su Ürünleri A.Ş. levrek ve kaya levreği üretimi başta olmak üzere deniz balıkları yetiştiriciliğinde Türkiye'nin öncü kuruluşları arasında yer alıyor.

Güllük Körfezi ve Aydın Didim açıklarında bulunan balık yetiştirme çiftlikleri, Güllük'te yer alan modern işleme ve paketleme tesisi ile hizmet veren Noordzee'nin Söke OSB'de yer alan yem fabrikası da faaliyetine başladı. Mayıs ayı içinde Söke'de balık yemi üretimine başlayan firma, tam otomasyon sistemi ile kurulan fabrikada ilk etapta 35 bin ton/yıl kapasitesi ile üretim yapacak. Edinilen bilgiye göre yakın zamanda ilave tesis ile balık yemi üretim kapasitesi 85 Bin ton/yıla çıkarılacak. 8 bin metrekarelik kapalı alan, toplam 38 bin metrekarelik alanda hizmet verecek Noordzee Güllük'te de bulunan, Türkiye'nin ilkleri arasındaki işleme ve paketleme tesisini Söke'de de kuracak. Balık işleme tesislerinin Söke'de 2-3 yıla kadar kurulacağını belirten Noordzee Su Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Vural; Söke'de kurulacak balık işleme ve paketleme tesisleriyle yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran Söke OSB'de yer alan Noordzee balık yemi üretim tesislerini gezerek, bilgiler aldı. Noordzee Su Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Vural ve Fabrika Müdürü Yahya Şentürk tarafından karşılanan Başkan Toyran; Söke OSB'de özlemle beklenen faaliyetin gerçekleşiyor olmasının büyük mutluluk verici olduğunu söyledi. OSB'nin Söke için ekonomik katkı ve istihdam açısından en önemli yatırımların biri olduğunu belirten Başkan Toyran; "Söke OSB'de yer satışlarının hızla devam ettiğini biliyoruz, yer tahsisi isteyen önemli firmaların olduğunu da biliyoruz. Diğer taraftan yer hazırlıkları da devam ederken, kurulumunu tamamlayan önemli firmaların faaliyetlerine de başlaması çok sevindirici" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Türkiye Aydın Söke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title