Haberler

Özel Sanko Okulları Söyleşi Günleri

Ünlü romancı Orhan Kemal’in oğlu Yazar Işık Öğütçü, “Söyleşi Günleri”nde, Anne ve babası ile ilgili anılarını anlatırken duygulu anlar yaşadı.

Ünlü romancı Orhan Kemal'in oğlu Yazar Işık Öğütçü, "Söyleşi Günleri"nde, Anne ve babası ile ilgili anılarını anlatırken duygulu anlar yaşadı.

Özel Sanko Okullarında düzenlenen "Söyleşi Günleri"nde, ünlü romancı Orhan Kemal'in oğlu Yazar Işık Öğütçü, öğrencilerle bir araya geldi.

Öğütçü, Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen söyleşide, Orhan Kemal'in hayatından önemli kesitler aktardı.

Lise öğrencileri, öğretmenler ve okul yöneticilerinin katıldığı söyleşide Öğütçü, Çukurova'nın önemli bir yazarı olan Orhan Kemal'in sanat yaşamına şiirle başladığını ancak Bursa Cezaevi'nde tanıştığı Nazım Hikmet'in etkisiyle romana ve öyküye yöneldiğini söyledi.

Anne ve babası ile ilgili anılarını anlatırken duygulu anlar yaşayan ve farklı eserlerinden önemli anekdotların altını çizen Öğütçü, 21 yıllık sanat yaşamına 60'a yakın eser sığdıran babası Orhan Kemal'in sevecenliğinden ve hayata bakışından bahsetti.

Öğütçü, "Orhan Kemal ile bir gün buluşursanız onun umudu, iyimserliği ve insan sevgisi sizlere bulaşacaktır" dedi.

Özel Sanko Okulları Anadil Bölüm Başkanı Esin Alpdoğan'ın, günün anısına plaket takdimiyle söyleşi son buldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulkadir Konukoğlu Orhan Kemal Sanko Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title