Haberler

Özel Şampiyona'da Muğla Dalaman Şampiyon

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Türkiye Şampiyonası’nda Muğla Dalaman Takımı şampiyon oldu.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Türkiye Şampiyonası'nda Muğla Dalaman Takımı şampiyon oldu.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde Sentetik Çim Saha'da düzenlenen turnuvaya Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 26 takım katıldı. Final müsabakasında Muğla Dalman, rakibi Malatya Sessiz Adımlar'ı 9-1 yenerek şampiyon oldu. Şampiyona'da Malatya Sessiz Adımlar ikinciliği, İzmir Ödemiş ise üçüncülüğü elde etti. Müsabakalar sonunda madalya ve kupa töreni düzenlendi. Törende dereceye giren takımlara kupalarını verildi.

Turnuvada oynayan çocukların çoğunun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yetiştirme yurtlarında yetiştirilen çocuklar olduğunu söyleyen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu As Başkanı Aydın Koç, "Türkiye'nin güneyinden batısına, kuzeyinden doğusuna bütün çocuklarımızı buraya getirdik. Denizi gördüler ve çocuk annesine telefon açıyor 'Anne burayı su basmış' diyor. Hayatında denizi görmeyen çocuklarımız var. Asansöre binmeyen çocuklarımız var. Bu nedenle onların mutlu olabileceği bir şeyler lazım. Sonuç itibarıyla çocuklarımız aldıkları kupa ve madalyaları annelerine götürdükleri zaman mutlu oluyorlar" şeklinde konuştu.

Engelli ailelerine seslenen Koç, "Çocuklarınızı bizlere getirin. Sporla sosyalleşmenin, eğitimin ve mutluluğun huzurunu yaşayacaklarına inanıyoruz ve herkesin spor yapmasını istiyoruz. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Sayın Başbakanın Ahmet Davutoğlu'na ve son 14 yıldan beri bizlere altın çağını yaşatan Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Dalaman Samsun Muğla Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title