Haberler

Özel Olimpiyatlara Muhteşem Açılış - Los

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Olimpiyat açılışından görüntüler- Stat dışı görüntüler- Ülkelerin geçit töreni- Türk takımı Özel Olimpiyatlar için muhteşem açılış- ABD'nin Los Angeles şehrinde düzenlenecek organizasyonun açılış töreni yapıldıLOS Zihinsel engelli bireyleri toplumsal hayata katmayı amaçlayan Özel Olimpiyatlar, ABD'nin Los Angeles şehrindeki açılış töreniyle başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Olimpiyat açılışından görüntüler- Stat dışı görüntüler- Ülkelerin geçit töreni- Türk takımı Özel Olimpiyatlar için muhteşem açılış- ABD'nin Los Angeles şehrinde düzenlenecek organizasyonun açılış töreni yapıldıLOS Zihinsel engelli bireyleri toplumsal hayata katmayı amaçlayan Özel Olimpiyatlar, ABD'nin Los Angeles şehrindeki açılış töreniyle başladı. Afrika turundaki ABD Başkanı Barack Obama'nın Kenya'dan video konferans yoluyla selam gönderdiği, eşi Michelle Obama'nın ise katıldığı açılış gecesinde, ülke takımlarına ünlü isimler eşlik etti. Şarkıcı Justin Bieber Kanada takımıyla, ünlü boksör Oscar de La Hoya ise Meksika takımıyla stada çıkarken, Türk delegasyonuna Coca Cola Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent eşlik etti.Los Angeles Memorial Stadı'nda gerçekleştirilen açılış töreninde, 165 ülkeden yaklaşık 6 bin 500 sporcu izleyicileri selamladı. Törende, dünyaca ünlü ABD'li şarkıcı Stevie Wonder ve Kanadalı rock müzik yıldızı Avril Lavigne konser verdi. - Türkiye, voleybol ve atletizmde yarışacak Türkiye, organizasyona özel sporcu ve partner sporcuların oluşturduğu karma voleybol takımıyla katılıyor.Hakkı Demiralay'ın antrenörlüğünü yaptığı Türkiye'nin Özel Olimpiyatlar takımında, Deniz Ozan, Senad Ok, Tolga Gündoğan, Mustafa Bulgurcu, Berkay Özdemir, Mücahit Arıcı, Ahmet Çetinkaya, Soner Uysal, Öner Başar ve Adem Bozkurt voleybol branşında, Eren Güngör ve Uğur Kubilay ise atletizm dalında mücadele edecek. - Törende birçok ünlü isim boy gösterdi Özel Olimpiyatlar'ın açılış törenine katılan ünlü isimler arasında 22 madalyayla "olimpiyat tarihinin en fazla madalya kazanan sporcusu" unvanının sahibi ABD'li yüzücü Michael Phelps, talk show sunucusu Jimmy Kimmel ve sahne dünyasının tanınan yüzleri Cody Simpson, J Balvin, Becky G, Eva Longoria, Lauren Potter yer aldı.Los Angeles'ta 1984 yılında düzenlenen Yaz Olimpiyat Oyunları'ndan bu yana şehrin ev sahipliği yaptığı en büyük organizasyon olarak kabul edilen ve 9 gün devam edecek Özel Olimpiyatlar'da, futbol, basketbol, voleybol ve tenis başta olmak üzere 25 dalda müsabakalar gerçekleştirilecek.En geniş katılımın 344 sporcuyla ABD'ye ait olduğu olimpiyatlarda, sporcuların katılım şartı olarak kendi ülkesinde madalya almış olmaları ve 8 yaşını doldurmuş olma şartı aranıyor. Bu yıl olimpiyatlarda mücadele edecek en genç sporcu, Makao adına yarışacak 9 yaşındaki atlet Hoi Kei Tang. En yaşlı isim ise 71 yaşındaki İrlandalı golfçü Patrick Rutherford olacak.Zihinsel engelli kız kardeşi için ABD'li Eunice Kennedy Shriver tarafından 1968 yılında Chicago'da temeli atılan Özel Olimpiyatlar, 1999'da ABD'nin ardından 2003'te Dublin, 2007'de Şanghay ve 2011'de Atina'da düzenlenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama Los Angeles Türkiye Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title