Haberler

Özel Olimpiyatlar Türkiye Marmaris'te

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bünyesinde,Martılar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Çağdaş Bilim Koleji ile iş birliği yapılacakÖzel eğitim gereksinimi olan bireyleri dar sınırlarından çıkarıp hayatın içine çekebilmek için çeşitli proje ve etkinlikler gerçekleştiren Özel...

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bünyesinde,Martılar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Çağdaş Bilim Koleji ile iş birliği yapılacak

Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri dar sınırlarından çıkarıp hayatın içine çekebilmek için çeşitli proje ve etkinlikler gerçekleştiren Özel Olimpiyatlar Türkiye, Marmaris'i de kapsama alanına aldı. Marmaris Martılar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Çağdaş Bilim Koleji de Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin iş birliği yaptığı kurumlar arasına katıldı.

Özel Olimpiyatlar Ülke Direktörü Didem Ünsür, "Amacımız, kollarımızla tüm Türkiye'yi sararak daha fazla özel çocuğa dokunmak. Marmaris'e gelmekten mutluyuz ve Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bünyesinde; iki seçkin eğitim kurumuyla güzel bir iş birliği gerçekleştireceğimize inanıyoruz" dedi.

Özel Olimpiyatlar Türkiye, Birleştirme Projesi kapsamında Marmaris'te Martılar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Çağdaş Bilim Koleji ile çalışmaya başladı.

Özel eğitim gereksinimi olan bireyler ile diğer bireylerin aynı spor takımları ve sosyal etkinliklerde birlikte yer almasını hedefleyen Birleştirme Projesi kapsamında gerçekleşen iş birliği; Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke Direktörü Didem Ünsür, Martılar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü G. Yeliz Ekiz Özdemir ve Çağdaş Bilim Koleji Müdürü Ahmet Ünal'ın katıldığı bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel toplantıda Marmaris olarak ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirtirken, Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ise "Amacımız bütün engelleri kaldırmak, geleceğe umutla bakan bireyler yetiştirmek. Özel çocuk yoktur bütün çocuklar özeldir. Birlikte oynasınlar, beraber büyüsünler, geleceğe el ele yürüsünler. Çözüm sende! Kalbini engelleme, engelleri kaldır. Her çocuk özeldir. Birleştirme Projesinde bizde varız. Hayat birlikte, oyun birlikte..." diye konuştu.

Ünsür: "Amacımız, oyunu ve hayatı birlikte güzelleştirmek"

Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke Direktörü Didem Ünsür, "Özel Olimpiyatlar Türkiye, 170 ülkeye yayılmış, yaklaşık 4,5 milyon sporcuya sahip, dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Special Olympics International'ın bir parçası. Amacımız, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri dar sınırlarından çıkararak sosyal hayatın içine çekmek Bunu da sporun birleştirici gücünden yararlanarak gerçekleştiriyoruz. Bu çocuklarımız ilgi ve sevgiyle çok güzel işler başarıyorlar.

2016 yılında ulaştığımız kişi sayısı 18 bine yaklaştı. Bu sayıyı ikiye, üçe katlamak; kollarımızla tüm Türkiye'yi sarmak istiyoruz. Şimdi Muğla'dayız ve seçkin iki eğitim kurumuyla iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bizim bir sloganımız var; 'hayat birlikte, oyun birlikte'. İşte biz hayatı ve oyunu birlikte güzelleştirebileceğimizi herkese göstermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Martılar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü G. Yeliz Ekiz Özdemir, "İçinde yaşadığı toplumun bir parçası olan özel çocuklarımızın, ötekileştirilmeden hayatın içine dahil edilmesi yönünde oldukça önemli olan bu projenin diğer alanlar içinde örnek teşkil etmesini temenni ederiz" dedi. Çağdaş Bilim Koleji Müdürü Ahmet Ünal ise şunları söyledi: "Okulumuz akademik başarı kadar, sosyal kültürel ve sportif faaliyetlere de büyük önem vermektedir. Bununla birlikte değerler eğitimini de çok önemsiyoruz. Adalet, Sorumluluk, Dürüstlük, Saygı, Özgüven, Yardımseverlik gibi değer yargılarını küçük yaşlarda çocuklarımıza kazandırmayı hedefledik" - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Züleyha Aldoğan Marmaris Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title