Haberler

Özel Okul Teşvik Yerleştirme Sonuçları Açıklandı-Tıkla Sorgula

Güncelleme:

23.07.2015 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin tebliğde yer alan okul türlerine göre toplam 230.000 öğrenciye eğitim ve öğretim desteği verileceği; tablodaki kurum türüne, öğrenci sayılarına ve destek tutarlarına göre ilan edilmişti.



ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARINA GÖRE KAYIT İŞLEMLERİ

Eğitim ve Öğretim Desteği yerleştirme işlemlerinin 11 Eylül 2015 tarihinde yapılacak olması nedeniyle aynı tarihte özel okullara nakil işlemleri kapatılacaktır. Yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasından sonra nakil işlemleri yapılabilecektir.

Ancak; Yönetmeliğimize göre; eğitim ve öğretim desteği kapsamında destekten faydalanan öğrencilerin (2014-2015 öğretim yılı ve 2015-2016 öğretim yılı) Eylül ayı içerisinde başka bir okula nakil olmaları hâlinde, öğrenciler eğitim ve öğretim desteği hakkını kaybedecektir.



Eğitim ve öğretim desteği verilecek okul türleri, destek tutarları ve destek verilecek öğrenci sayıları aşağıdaki tabloda verilmiştir.

EĞİTİM DESTEĞİNE ALINANLARIN SAYISI

Buna göre; eğitim ve öğretim desteği için özel okullarımızın ve öğrencilerimizin başvuru süreci 10 Ağustos 2015 tarihinde başlamış ve 2 Eylül 2015 tarihi itibarıyla son bulmuştur.

Başvurular neticesinde 6.778 özel okulumuz eğitim ve öğretim desteği kapsamına alınmıştır. 661.233 öğrencimiz de eğitim ve öğretim desteği için başvuru işlemlerini tamamlamıştır. 658.072 öğrencimizin tercih işlemlerine esas puanları hesaplanarak ilan edilmiştir.
Okul öncesinde 68.519, ilkokulda 109.065, ortaokulda 140.891, ortaöğretimde 276.199 olmak üzere toplam 594.674 öğrencimiz tercih işlemini gerçekleştirmiştir. 230.000 kontenjan üzerinden yapılan yerleştirme işlemlerine göre; okul öncesinde 19.993, ilkokulda 49.446, ortaokulda 49.845, ortaöğretimde 108.876 olmak üzere toplam 228.160 öğrencimiz eğitim ve öğretim desteği kapsamında bir özel okula yerleştirilmiştir.

NAKİL VE KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN SON TARİH

Yerleştirme sonuçlarına göre, bir özel okula yerleştirilen öğrencilerimizin 14-21 Eylül 2015 tarihleri arasında yerleştirildikleri özel okula nakil ve kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenci, yerleştirildiği okula nakil ve kayıt işlemlerini belirtilen tarihlerde yapmadığı takdirde teşvik hakkını kaybedecektir.

Boş kalan kontenjanlar için daha önce tercih işlemini yapan öğrenciler içerisinden 22 Eylül 2015 tarihinde Ek Yerleştirme Sonuçları ilan edilerek bu öğrencilerin kayıt işlemleri 22-30 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Sonuçlara, http://ookgm.meb.gov.tr ve http://meb.gov.tr/ adreslerinden ulaşılmaktadır.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Eylül Eğitim Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı?
500

Yorumlar (103)

teknık:

uydurmayın devlet düşmanları kendım ınceledım ve gordum aile durumu ıyı olmayanlara çıkmiş teşvık

6
23
yanıtYanıtla
artist:

Hadi lan ne arastirdin cikmadi isde yaziklar olsun insani heveslendiriyolar sonra kursaginda birakiyolar

yanıt8
yanıt0
dcrnk:

bir kaç aile ismi verde bizde araştıralımm

yanıt0
yanıt0
Ozel okulmus:

Bu tesvikten yararlanan ozel is yapan ciftci kuyumcu zengin adamlar tirilyonluk bunlar tesvikten yararlaniyor. Bodrosu yok bizim bodromuz var maasimiz biliniyor alamiyoruz. Katdesim adamlarin aylik gelirinin miktari bile belli degil. Adsmlar paranin hesabini bilmiyorlar onlara cikiyor. Bu nasil adalet. Milli egitim bakani duysun.

24
2
yanıtYanıtla
Kontenjan Dolu:

İl kontenjanı doldu ne demek? illerin kontenjanı ve okulların puanları liste olarak açıklansın. Adaletsizlik yapılmasın

20
1
yanıtYanıtla
Nihat Alemdar Mobil-IOS:

Hangi kriterlerden değerlendirme yapıldı,durumu çok çok iyi olanlara Teşfik verilmiş iyi olmayanlara verilmemiş.Eğitimdede mi..? Ayırım yapıyorsunuz....lütfen bir açıklama getirin.....

18
3
yanıtYanıtla
ercü:

Çokkk başarılı bir işti. jeep sahibi, kat sahibi, fabrikatö, r mütahhit vb, bunlara çıktı. Ama memura çıkmadı.

20
0
yanıtYanıtla
Deniz:

arkadaşlar geçen yılda memurlar alamamış zengin esnaf almış, seneyede böyle olacak bu Yüzden üşenmeyip milli Eğitim''in e bilgi edinme sitesine yazın veya 147 yi arayın, muhakkak ki birileri bunu düzeltmek için brşeyler yapar yeter ki çok kişi yazsın ve arasın aksi takdirde biz memurlara hiçbir şekilde çıkmaz çünkü ülkemin zenginleri kendilerini asgari ücretle çalışan gösteriyor:))) Ama işin Özeti deveye sormuşlar neren egri o da nerem doğru ki demişşşş

19
1
yanıtYanıtla
Öğretmen:

Bordrolu çalışıp durustçe beyan ettiğimiz için mi çıkmadı ? 6000/7000 tl.dersaneye gondermek varken 10000/15000 tl lik borcun altina girmek reva mı? Keşke bize verilecek o teşviği bizler devlet okullarini desteklemek ve iyileştirmek için verseydik seve seve verirdim.

15
4
yanıtYanıtla
Mahmut:

Bordrolu çalışanlara çıkmıyor. Adamın fabrikası var, kazandığı para ayda 500. 000 tl beyan ettiği gelir asgari ücret. Devlet bu adama destek veriyor

18
1
yanıtYanıtla
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title