Haberler

Özel Öğrencilerin Ürünlerine Talep, İl Dışına Taştı

MANİSA'daki Yunusemre Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde 2013'te beri anaokullarına ve özel spor merkezlerine galoş üretimi yapan zihinsel engelli öğrencilerin ürünleri, artık İstanbul'da da kullanılacak.

MANİSA'daki Yunusemre Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde 2013'te beri anaokullarına ve özel spor merkezlerine galoş üretimi yapan zihinsel engelli öğrencilerin ürünleri, artık İstanbul'da da kullanılacak. İstanbul'daki bir özel medikal firmasının talebi üzerine özel öğrenciler, 3 bin galoş siparişini yetiştirmek için çalışmaya başladı.

Yunusemre Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin zihinsel engelli 45 öğrenci, 2013'ten beri, Yunusemre ile Şehzadeler ilçelerindeki Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı anaokulları ile özel spor merkezlerine galoş üretimi yapıyor. Merkez, pazarını genişletti. İl dışından, İstanbul'daki bir özel sağlık firmasının talebi üzerine özel öğrenciler, 3 bin galoş siparişi yetiştirmek için kolları sıvadı.

Yunusemre Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Murat Ceylan, ilk defa il dışından sipariş aldıklarını ve bu siparişin galoş üretimi yapan zihinsel engelli öğrencileri çok mutlu ettiğini dile getirdi. Ceylan, "Çocuklarımızın emekleri Manisa dışına taşmaya başladı. Okulumuzda çocuklarımızın yaptığı galoşlar, Türkiye genelinde kendinden söz ettirmeye başladı. İstanbul'dan özel bir sağlık firmadan galoş siparişi alarak ilk parti galoşlar gönderildi. Daha öncesinden de Erzincan'dan da bir firmadan galoş siparişi gelmişti. Ancak sipariş büyük olunduğu ve çocuklarımızı bu büyük siparişle sıkmamak için karşılayamayacağımızı ifade ettik. Ancak küçük gelecek olan talepleri karşılayacağız" diye konuştu.

Yıllık 60 bin ile 100 bin arasında galoş üretimi yaptıklarını dile getiren Ceylan, "Yıllık olarak yaklaşık 100 galoş üretimi yapabiliyoruz. Ancak bazı yıllarda çocuklarımızı fazla sıkmamak ve farklı el sanatları becerilerinin gelişmesi amacıyla 60 bine kadar bu sayı inebiliyor. Galoştan yıllık ortalama 10 bin TL arasında gelir elde ediyoruz. Bizim okulumuz Türkiye'de Özel İş Uygulama Merkezleri'nde döner sermayesi olan okullar arasında üçüncü sırada yer alıyor. Okulumuzda üretilen galoşlar ile belediyelerimize ürettiğimiz çiçeklerden elde ettiğimiz gelirin, gider kısmını çıkardıktan sonra hepsini çocuklarımıza paylaştırıyoruz. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz döner sermayeden paylarını almıyorlar ve okul aile birliğine veriyorlar" diye konuştu.

Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde 10-19 yaş arasında 110 zihinsel engelli öğrencilerin bulunduğunu ifade eden Ceylan, öğrencilere fırsat tanındığı taktirde sağlıklı insanlar gibi çeşitli işleri yapabileceğini ifade etti. Merkez Müdürü Ceylan, İstanbul'daki özel bir medikal firmasından gelen 3 bin adet siparişi bir aylık zaman içerisinde karşılayacaklarını ve firmalardan siparişler beklediklerini dile getirdi.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Ceylan Yunusemre İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title