Haberler

Emre Belözoğlu: Papa ile Görüşmedim

Güncelleme:

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcu, 'Barış İçin Dinlerarası Diyalog Maçı' ile ilgili davetin Papa'dan deği eski takım arkadaşı Zanetti'den geldiğini söyledi.

Fenerbahçeli milli futbolcu Emre Belözoğlu, İtalya'nın İnter takımından eski takım kaptanı Javier Zanetti'nin hayır vakfının Papa Franciscus'tan esinlenerek 1 Eylül'de düzenleyeceği "Barış İçin Dinlerarası Diyalog Maçı"na katılacağını, bu konuda kendisine davetin Papa'dan değil Zanetti'den geldiğini açıkladı.

"DAVETİ ZANETTİ YAPTI"

Belözoğlu, Fenerbahçe'nin, Roma Olimpiyat Stadı'nda AS Roma ile 3-3 berabere kaldığı özel maçın ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldız futbolcuların katılacağı "Barış İçin Dinlerarası Diyalog Maçı"na katılacağı yönünde Türk basınında çıkan haberlerin anımsatıldığı Fenerbahçe'nin deneyimli orta saha oyuncusu, şunları söyledi: "Evet, katılacağım. İnter'den eski takım kaptanım Javier Zanetti ve Papa'nın yapmış olduğu bir davet. Çok güzel bir maç olacak diye ümit ediyorum. İhtiyaç olan tüm herkese yardımın ulaşacağı güzel bir maç olacak. Dünyanın özellikle barışa ihtiyaç duyduğu bu zamanları yaşıyoruz. Bizler de elimizden geldiğince buna destek olmak için Javier Zanetti'nin davetini kabul ettim. İnşallah 1 Eylül'de burada olacağım."

"PAPA İLE GÖRÜŞMEM OLMADI"

Papa'nın kendisini doğrudan arayıp aramadığı sorusuna da Belözoğlu, "Eski takım kaptanımla görüştüm. Onlar kulübe bir davet gönderdiler. Hiçbir şekilde Papa ile görüşmem olmadı. Yalan haberler. Genelde Türkiye'de abarttıkları için… Öyle bir haber yok" ifadesini kullandı.

"ÖNEMLİ OLAN SÜPER KUPA"

Emre Belözoğlu, AS Roma maçıyla ilgili olarak da, "Hazırlık dönemi. İyi bir maç oldu her iki takım için de. Onların kendi sahalarında ilk maçları. Bizim takım da yeterince konsantre olmuştu. İnşallah bunun devamı gelir, bizim için önemli olan Süper Kupa finali" dedi.

SALİH: MAÇ ÖNCESİ HEYECANLIYDIM

Fenerbahçe'den Roma'ya kiralanan Salih Uçan, eski takımına karşı ilk kez forma giymesiyle ilgili olarak, "Maç öncesi çok heyecanlıydım. Sürekli arkadaşlarımla irtibat halindeydim zaten. Maç başladıktan sonra bu heyecanımı yendim" diye konuştu.

Karşılaşmanın son anlarında Fenerbahçe için tehlikeli gelişen atakta takım arkadaşı Florenzi'ye gol pası verdiği ancak bunun değerlendirilemediği anımsatılan Uçan, "Güzel bir pozisyon hazırladım arkadaşıma. Kaçırdı, sağlık olsun" yorumunda bulundu.

Salih Uçan, Fenerbahçe'den eski takım arkadaşı Hollandalı Dirk Kuyt'un, "Salih, Türkiye'nin bence en yetenekli oyuncusu. Çok önemli bir maceraya yelken açtı Roma gibi önemli bir kulüpte" sözleri için de "Ben de çok teşekkür ederim söyledikleri için. Benim için yeni bir hayat başlıyor. Roma çok büyük bir kulüp. İnşallah burada, İtalya liginde, İtalya kupasında ve şampiyonlar liginde iyi maçlar çıkartmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Öte yandan, karşılaşma öncesi de AS Roma Kulübü Üst Yöneticisi (CEO) Italo Zanzi, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a Roma Kulübü'nün amblemi bulunan bir plaket verdi.

Kaynak: AA / Spor

Emre Belözoğlu Fenerbahçe İtalya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

Galcim buse:

Ne o emre hıristiyanmı oluyo.

7
3
yanıtYanıtla
Garip:

Dinler arası diyalok savsatasına takılan kim olursa ahirette cezasını çekecektir.Yeryüzünde tek din İslamdır.Umarım kararından vaz geçer bran önce...

4
0
yanıtYanıtla
MİS:

kaç din varda aralarında diyolog olsun. benim bildiğim tek din var O da İSLAM....

0
0
yanıtYanıtla
vatansever80:

dinler arası diyalog bir vatikan yani papalık projesidir 1962 yılında vatikanın aldıgı bir karardır şöyle söyler isanın allahın oglu oldugunu kabul etmeyen hiçkimseyle dinlerarası diyaloga girmeyiz sormak lazım ülkemizde dinlerarası diyaloga kim başkanlık yapıyor kim dinler bahçesini açtı YÜCE KU RAN açık açık bu işi yapan açıkça dinden çıkar diyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title