Haberler

Özel Kuvvetler Komutanı Sınırda

Güncelleme:

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, Suriye sınırına gitti.

Türkiye- Suriye sınırı üst düzey bir askeri yetkiliyi ağırlıyor. Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı Kilis'te...

ASKERİ BİRLİKLERİ DENETLEDİ

Aksakallı sabah saatlerinde askeri uçakla Gaziantep Havalimanı'na indi. Tümgeneral Aksakallı ve beraberindeki askeri heyet Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi ve Kilis'teki askeri birlikleri denetledi.

Aksakallı'nın sınırdaki temasları sürüyor.

2. ORDU KOMUTANI DA GEÇTİĞİMİZ HAFTA SINIRDAYDI

2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti de geçtimiz hafta Kilis'e giderek sınır karakollarında incelemelerde bulunmuştu.

SINIRDA BULUNAN KARAKOLLARA TOP VE FÜZE BATARYALARI SEVK EDİLDİ

Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli İlçesi ve Öncüpınar Sınır Karakolu'na Ankara Füze ve Topçu Okulu'ndan çok sayıda top ve füze bataryaları ile askeri mühimmat sevk edildi.

Ankara Füze ve Top Okulu'ndan gönderilen top ve füze bataryaları ile askeri teçhizat ve mühimmatın bulunduğu konvoy, geniş güvenlik önlemleri arasında Suriye sınırındaki Kilis'e ulaştı. Çok sayıda Füze ve Top yüklü konvoyun, sınır hattındaki Elbeyli ilçesi ve Öncüpınar Sınır Karakolu'na konuşlandırılacağı öğrenildi.

SINIR KOMUTANLARI ANKARA'YA TOPLANTIYA ÇAĞRILDI

Öte yandan TSK'nın, Suriye sınırındaki askeri birlik komutanlarını Suriye'ye olası bir sınır ötesi harekatta görevlendirilecek komando tugaylarının komutanlarını gelecek hafta karargâhta yapacağı toplantıya çağırdığı iddia edildi. Toplantıda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın stratejik ihtiyatları olan Bolu ve Kayseri Dağ Komando Tugayları komutanlarının da hazır bulunacağı belirtildi. Elde edilen bilgilere göre, bu kritik toplantıda olası sınır ötesi operasyona yönelik detaylar, bizzat harekâtı icra etmesi planlanan komutanlarca bizzat değerlendirileceği öğrenildi.

BORDO BERELİLER

Bu kritik toplantıda olası sınır ötesi harekâta yönelik detaylar, bizzat harekâtı icra etmesi planlanan komutanlarca değerlendirilecek. IŞİD'in mayın döşemesi ve el yapımı patlayıcı kullanması ihtimaline karşılık sinyal kesici Jammer'larla korunan 400'den fazla zırhlı personel taşıyıcının Suriye tarafına geçiş planları da görüşülecek. Süleyman Şah operasyonunda görev yapan Şanlıurfa'da konuşlu 'Özel Kuvvet' Bordo Berelilerin harekat planında olmaları bekleniyor. Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı ve Malatya 7'nci Ana Jet Üssü Hava Kuvvetleri unsurlarının hangi planda kullanılacağı da harekat planları içinde yer alacak.

54 BİN ASKER

Önceki gün bölgeye kaydırılan Tunceli 4'üncü Komando Tugayı'na bağlı tabur da sınır hattına yerleşti. Bu tabur olası bir harekata meskun mahallerde kullanılacak. Suriye sınırında Kara Kuvvetleri'nin personel mevcudunun yüzde 15'ine denk gelen 54 bin asker bulunuyor.

Öte yandan Kayseri Dağ Komando Tuğayı'na bağlı bir komando taburun da ilerleyen haftalarda Türkiye-Suriye sınırındaki sınır karakollarına konuşlanacağı öğrenildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye Kilis Güncel Haberler

500

Yorumlar (278)

NEYMAR:

BİR TÜRK OLARAK YAZIYORUM. . . . . TÜRK ASKERİNİN ÇOĞU 20. . . . . 25 YAŞ ARASI İLKOKUL TERK. . . DOĞU KÖKENLİDİR İŞTE BÖYLE BÜYÜK BİR ORDUMUZ VAR :))))

11
118
yanıtYanıtla
Zzz:

YOK SINIRA GITTI YOK YOK UCAK.VUR.EMRIYLE HAVALANDI YOK SEVKIYAT YAPILDI YOK NEFES KESEN OPERASYOM ULAN ISITE YOL.VEREN SIZSINIZ SIZIN AMACINIZ PYD KAZANDIGI TOPRAKLARA GIRMEKSE GIRDIGINIZ GUCLE.GERI DONEMESSINIZ GERCI GIREMESSINOZ.DE

21
38
yanıtYanıtla
T.C ER:

PADİŞAH TAYYİP SULTANIN YÜZÜNDEN ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI ÇIKACAK. . . HERKES BUNU BÖYLE BİLSİN. . . . HEMDE ÇOK YAKINDA. . . . ÇOK AZ KALDI. . . . .

21
33
yanıtYanıtla
has kürt ermeni değil:

Maşallah kahraman askerlerimize

44
10
yanıtYanıtla
KÜRT:

HA HA HA BİRDE YÜREK OLSA. . . .

13
40
yanıtYanıtla
YAMAN:

KOMUTANIM EMRINDEYIZ

37
12
yanıtYanıtla
KÜRT:

Maşallah

39
7
yanıtYanıtla
AHMET:

seni komutan yaptırmıycaz

8
38
yanıtYanıtla
DILGEŞ:

KANI BOZUKLARDAN İLK SEN DAMLAMIŞSIN YA...

yanıt3
yanıt4
cvp:

Dilges kani bozuk deyince hemen nasil atlamissin iyi iyi kendi haysiyetsizligini biliyorsun.

yanıt2
yanıt1
Tüm 278 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title