Haberler

Özel İsfendiyar Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serdar Bozkurt Açıklaması

Özel İsfendiyar Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serdar Bozkurt, kanser hastalarında genellikle meme ağrısının görülmediğini söyledi.

Özel İsfendiyar Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serdar Bozkurt, kanser hastalarında genellikle meme ağrısının görülmediğini söyledi.

Op. Dr. Bozkurt, meme ağrısı şikayeti ile gelen hastaların çok çok az bir kısmında meme kanseri görüldüğünü belirterek, "Kanser genellikle sert, ağrısız, düzensiz bir kitle ile başlar. Kanserde ağrı, ancak hastaların yüzde 10-15'inde görülür. Meme ağrıları dört ana grupta sınıflandırılabilir. Bunlar adet düzeniyle ilişkili olan ağrılar, adet düzeniyle ilişkili olmayan ağrılar, göğüs duvarı ağrıları ve göğüs duvarı dışı ağrılardır" dedi.

Adet düzeniyle ilişkili olan ağrıların genelde 30'lu yaşlardaki kadınlarda sık görüldüğünü ifade eden Op. Dr. Bozkurt, "Genelde 3-7 gün süren adet öncesi memede gerginlik, şişme ve hassasiyet şikayeti ile kendini gösterir. Ağrı genelde iki taraflıdır ve hastalar dokunmakla memenin hassas olduğundan da şikayet ederler ve ağrı genelde memenin üst dış bölümünde daha çok hissedilir. Ağrı koltukaltına ve üst kola da yayılma eğilimindedir. Ağrının şiddeti her adet döneminde değişebilir. Menopoz ile tipik olarak ağrılar ortadan kalkar. Ağır eşya kaldırma ve kolu zorlama gibi fiziksel aktiviteler ağrıda artışa neden olabilir" diye konuştu.

Adet düzeniyle ilişkili olmayan ağrılarında menstrüel döngüden bağımsız ve hem menopoz öncesi hem de menopoz sonrası kadınlarda gözlenebilen ağrı şekli olduğunu söyleyen Bozkurt, "Ağrı genelde yanma şeklinde tarif edilir. Altta yatan neden hassas bir meme kisti, iltihap, çarpma olabileceği gibi, çoğu zaman ağrıyı açıklayacak bir neden gösterebilmek oldukça güçtür. Genelde çay, kahve, kola, çikolata gibi kafeinli gıda alımı, sigara ve alkol tüketimi ve stresle ilgilidir" şeklinde konuştu.

Göğüs duvarı ağrısının çoğu zaman tek taraflı olup, kas-iskelet sisteminden köken alır ve ağrının tariflendiği alana bası uygulamakla ağrının artacağını anlatan Op. Dr. Bozkurt, şöyle konuştu: "Memede tariflenen bıçak saplanması veya batma tazındaki ağrılar, çoğu zaman kas-iskelet sisteminden kaynaklanan ağrılar olup bölgenin komşulukları nedeniyle meme ağrısı olarak kadınlarca tariflenmektedir. Bu şikayetlerle başvuran hastalarda sinir kök ağrıları ve kaburga ağrıları da araştırılmalıdır. Göğüs duvarı dışı ağrının da kas-iskelet sistemi dışında safra kesesi taşı veya kalp kökenli ağrıları içermekte olup memede ağrı şikayetiyle başvuran hastalarda batın muayenesi ve kalp ile ilgili hikaye de dikkatle alınmalıdır." - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serdar Bozkurt Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title