Haberler

Özel İdare'den Cumayanı Köyü Açıklaması

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Cumayanı köyünde yaşanan su sıkıntısı ile olarak, suyun elektrik borcu nedeniyle kapalı olduğunu, ancak köye cazibeli su verilmesi projelerin hazır olduğunu mahkemelik olan konunun çözümlenmesini...

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Cumayanı köyünde yaşanan su sıkıntısı ile olarak, suyun elektrik borcu nedeniyle kapalı olduğunu, ancak köye cazibeli su verilmesi projelerin hazır olduğunu mahkemelik olan konunun çözümlenmesini beklediklerini söyledi.

Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İHA'ya yaptığı açıklamasında, Cumayanı köyü 2 bin 521 nüfuslu olup, günlük kişi başı içme suyu ihtiyacının 150 litre gün olarak alınması ile toplamda 4,377 litre/sn içme suyu ihtiyacı olduğu görüldüğünü belirterek, "Köyün içme suyu ihtiyacı İl Özel İdaresi ve Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından açılan 2 adet sondajdan karşılanmaktadır. Bu 2 adet sondaj toplam 8.0 lt/sn su basacak kapasitede olup, cazibeli kaynaktan gelen 2,00 lt/sn sularla birlikte köye gelen suyun toplam miktarı 10,00 lt/sn civarındadır. Sondajla köyün içme suyunu karşılayan sistem elektrikle çalıştığından çeşitli zamanlarda muhtarlık elektrik faturasını ödeyememiş ve sistemin elektriği kesilmiştir. Köy haklının su sıkıntısı çekmemesi için idaremizce 30.03.2011 tarihinde 38 bin 820.92 TL ve 29.09.2011 tarihinde 5 bin TL olmak üzere toplam 43 bin 820.92 TL nakdi yardımda bulunulmuştur. Bu sıkıntıları gidermek adına Teknik personellerimizce yapılan incelemeler neticesinde Çukurca köyü sınırlarında Cumayanı köyünün içme suyu ihtiyacını cazibeli sistemle karşılayacak memba bulunmuş ve İl Genel Meclisinin 05.08.2011 tarih ve 226 sayılı kararı ile Cumayanı köyüne 'Tuzak Deresi' Membasından Q=4.377 lt/sn'lik kısmının içme suyu ihtiyacı olarak tahsisine karar verilmiştir. Çukurca köyü tüzel kişiliği adına Muhtar Mustafa Yılmaz tarafından yukarıda anılan İl Genel Meclisi Kararının, yürütmeyi durdurma talepli olarak iptali için, Zonguldak İdare Mahkemesi'ne dava açılmıştır. Zonguldak İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma talebini reddetmiştir. Davacı taraf Çukurca Köyü Muhtarlığı Zonguldak İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararının reddine ilişkin kararı için de bir üst mahkeme olan Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulunmuştur. Davacının bu itirazı da Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedilmiştir. Dava halen Zonguldak İdare Mahkemesi'nde görülmeye devam etmektedir. Cumayanı Köyünün içme suyu ihtiyacını elektrik maliyeti olmaksızın karşılayacak proje için ödenek ayrılmış olup, teknik personelimizce de projesi hazır hale getirilmiştir. Dava sürecinin tamamlanmasına müteakip iş ihale edilerek en kısa sürede tamamlanacaktır" dedi.

Uzun, köylülerin kendilerinin kullandığı suyun elektrik parasını ödemeklerinden başka yerlerden su getirmeye çalıştıklarını da ifade ederek, "Diğer köylerimiz kendileri ödüyor. Sadece Cumayanı köyündeki vatandaşların elektrik parasını ödemediklerinden dolayı bu sorun yaşanıyor" diye konuştu. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Zonguldak Çukurca Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title