Haberler

Hotar'dan Atatürk'ün Siyasete Alet Edilmesine Tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Atatürk’ün muasır medeniyet hedefine AK Parti iktidarı döneminde ulaşılmaya başlandığını belirterek, Atatürk’ün muhalefet argümanı olarak kullanılmasına tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Atatürk'ün muasır medeniyet hedefine AK Parti iktidarı döneminde ulaşılmaya başlandığını belirterek, Atatürk'ün muhalefet argümanı olarak kullanılmasına tepki gösterdi.

"MUHALEFET ARGÜMANI YAPMALARI ÇOK YAZIK"

İHA'ya özel açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Atatürk'ün hala siyasete alet edildiğini ifade etti. Hotar, AK Parti'nin Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyete ulaşmak için 13 yıldır çalıştığını dile getirerek, "AK Parti'ye Atatürk üzerinden siyaset yapma AK Partimizin iktidara geldiği 3 Kasım 2002'den itibaren çok daha yoğun olarak başlayan muhalefet tarzıydı, fakat geçen süre içinde bunun da çok tutmadığı ve tutmayacağı görüldü. Atatürk'ün üstünden siyaset yapanlar hatta Atatürk'ün arkasına saklanarak siyaset yapanlar bir de gerçekten Atatürk'ün dediğini yapanlar var. Atatürk 'muasır medeniyetler seviyesinin ilerisine geçin' demiş. Yani Atatürk, 'gelişin, ülkeniz için hizmet edin, ülkemiz gelişmiş ülkeler arasında yer alsın' demişken ve biz bunun için çalışıyorken, şu ülkede dikili bir ağacı bulunmayan ya da herhangi bir politika geliştirmeyen, ülkenin faydasına herhangi bir söz söylemeyen, insanlara ümit vermeyen sadece korku siyaseti üreten kesimlerin hala Atatürk'ü muhalefet argümanı olarak kullanıyor olmaları çok yazık. Bunu yapıyor olmaları bence kendi çaresizliklerinin de bir göstergesi" diye konuştu.

"ATATÜRK'ÜN YOLUNDA GİDERKEN HANGİ İZLERİ BIRAKTINIZ?"

Atatürk'ü her zaman saygı ile andıklarını belirten Hotar, resmi tüm programlarında, olması gereken her yerde Atatürk'ü hem sembolize eden fotoğrafıyla, heykeliyle, söylemleriyle andıklarını hem de onun geleceğe bıraktığı düşüncelerini örnek alarak icraatlar yaptıklarına dikkat çekti.

Hotar, şöyle konuştu:

"Bizim Atatürk ile olumsuz bir söylemde yerimiz olamaz. Ama ben asıl Atatürkçülüğün arkasına saklananlara şunun sorulmasını rica ediyorum. Onlara dönüp 'Siz Atatürk'ün dediklerinden hangisini yaptınız? Onun gösterdiği yol diyorsunuz, onun yolunda giderken bıraktığınız iz nelerdir?' Bunu sormalarını rica ediyorum. Atatürk bizim büyüğümüz, onu ancak saygıyla, sevgiyle, övgüyle anarız. Bundan sonra da öyle olacaktır."

"EY İZMİRLİ OYLARINIZ CEPTE DİYORLAR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, kendisine ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım'a yönelik CHP'li kesimden gelen 'oylarını artıramayacaklar' sözlerini de eleştirdi.

İzmirlilerin oylarına ipotek konulduğuna dikkat çeken Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oyları artıramayacaklar demek, 'İzmirlinin oyuna zaten baştan ipotek koyduk biz, onların bütün oyları bizim yönetimimizde, bizim hakimiyetimizde, biz o oylardan size hiçbir şey vermeyeceğiz' anlamına gelir. Yani bu zaten baştan 'Ey İzmirli sizin oylarınız bizim cebimizde zaten, bundan AK Parti'ye hiç pay vermeyeceğiz' diyorlar. Dolayısıyla oylarını artıramayacaklar diye kesin bir cümle kurmaları mümkün değil. 'Oylarını artırmamaları için çok çalışacağız' demeleri daha doğru olabilirdi. Ama bunu söylemeleri 'oylar cepte' anlamına gelir. Ben bunu çok değerli İzmir halkının değerlendirmesine sunmak, onların yorumuna bırakmak istiyorum"

"GENEL BAŞKAN İZMİR'DEN ADAYKEN OYLARI DÜŞTÜ"

Hotar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den aday olmasına rağmen parti oylarının düştüğüne dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir genel başkanın kendi ilinden aday olması daha doğru olur diye düşünüyorum. Ama takdir kendilerinin, buna yönelik değerlendirmeyi ben yine İzmirli seçmenlerimize bırakıyorum. Genel başkan düzeyinde bir adayları varken bile oyları düştü, vekil sayıları düştü. Dolayısıyla keşke bu sefer başka bir şey deneselerdi. Ancak hep söylediğim gibi biz partilerin bize yönelik ya da ülkeye yönelik yaptıkları yanlışlarla ilgili cevap vermeyi tercih ediyoruz. Ama aday seçimleri ya da nereden aday oldukları kendi tercihleridir. Zaten halkımız bunları düşünecektir. Yani genel başkanları bile İzmir'den aday olduğu halde oyları ve vekil sayıları düştü. Kalkıp bize oyunuzu artıramazsınız diyenlerin bence önce bir dönüp aynaya bakması gerekiyor. Ondan sonra bunu söyleyebilme haddini kendinde bulması lazım."

"HEDEF İKTİDAR, TEMENNİ GELECEĞİ DÜŞÜNENLERLE KOALİSYON"

Ülkedeki istikrar ve huzur ortamının devam etmesi, hükümet olarak eksikliklerinin tamamlanabilmesi açısından büyük çaba gösterdiklerini kaydeden Hotar, 2 Kasım'da daha başarılı olma hedefi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Sayısal verilerle 'şu kadar milletvekili' çıkaracağız gibi bir hesap içinde olmadıklarını dile getiren Hotar, "Benim buradaki hedefim tek başına iktidar kurabilecek olan vekil sayısı, sonra Türkiye'nin gelişmiş ülkeler arasına girmesini önceleyen vekillerin meclise girmesi ve bir koalisyon olacaksa da bu tür vekillerle yapılabilmesini temenni ediyorum. Hedefimiz tek başına iktidar olmak, temennimiz ülkesinin ve çocuklarının geleceğini düşünen, önceleyen vekillerle bir koalisyon oluşturmak" dedi.

İzmir'de yıllardır hizmet üretilmediğini ve seçmenin artık bu durumu daha dikkatli okuduğunu ifade eden Hotar, seçmenin AK Parti'ye destek olarak teveccüh göstereceğine inandığını belirtti.

İzmirlilerin iç çekişmelerden artık çok sıkıldığına işaret eden Hotar, "Görülen olumsuz tablonun, İzmirlinin defalarca kredi vermiş ve defalarca yüksek oyla seçiyor olmasına rağmen muhalefet parti tarafında giderilemiyor olması, buna yönelik çözüm önerilerinin oluşturulamıyor olması hatta genel seçimde bile milletvekili adaylarının İzmir için politika üretmek yerine bizlerin üzerinden söylemlerle halkın karşısına çıkmış olması bence çok olumsuz bir tablo. İzmirli bunu bu sefer daha iyi okuyor. Ümit ediyorum ki onların zaten farkında oldukları bu konu bu sefer oy olarak bize gelecektir. Çünkü hizmet alamamaktan, birtakım iç çekişmelerden artık çok sıkılmış durumdalar. Bu kadar destek veriyorken bir partiye, karşılığında bunu hak etmediklerini düşünüyorlar. ve bu düşünceleri artık bence olabildiğince doruk noktaya çıkmış bir şekilde, bunun ben AK Parti'nin lehine döneceğine, bize destek anlamında bu teveccühü göstereceklerine inanıyorum."

"BU FIRSATI BİZE VERMELERİNİ RİCA EDİYORUZ"

Hotar, İzmirlilerin kendilerini anlamaya başladığını ve kendilerini daha iyi anlatacaklarını söyledi. 1 Kasım seçimlerini eksikliklerini tamamlamak için bir fırsat olarak gördüklerini dile getiren Hotar, sözlerini şöyle noktaladı: "Biz var gücümüzle İzmirlinin gönlüne girmeye gayret edeceğiz. Samimi olarak onların taleplerini, isteklerine, değerlerine uyan bir yapı içindeyiz zaten bunu devam ettireceğiz. Bir takım eksiklerimiz varsa bunu tamamlamak için bu seçimleri fırsat olarak görüyoruz ve bize bu fırsatı vermelerini rica ediyoruz. ve inşallah 2 Kasım'da tekrar ülkemiz birlik, beraberlik içinde huzurlu bir ortamda istikrar içinde yoluna devam edecektir. Böyle olmasını hem ümit ediyor hem diliyorum." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Nükhet Hotar Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title