Haberler

Özel Harekatçı Sayısı 40 Bine Çıkacak, 280 Yeni Karakol İnşa Edilecek

Güncelleme:

Hükümet, Güneydoğu'da halen devam eden terörle mücadele operasyonlarını yürüten Özel Harekat timlerinin sayısını artırma kararı aldı.

Yürürlüğe giren 82 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı'nda yer alan stratejiye göre; terörle etkili mücadele ederken, önleyici tedbirler planlandı.

Önümüzdeki dönemde risk analizi yapılarak Güneydoğu'dan başlamak üzere Batı illerini de kapsayacak şekilde, kent merkezlerine, ilçelere özel eğitimli personelin görev yapacağı 280 karakol inşa edilecek.

ÖZEL HAREKAT TİMLERİNİN SAYISI ARTIRILIYOR

Son operasyonlarda asker-polis işbirliğinin etkili sonuçlar vermesi, operasyonlarda görev alan personelin zamanla tecrübe kazanması ve aralarındaki eşgüdüm bu sonucu doğurdu. Sivillerin bulunduğu mahallerdeki çatışmalarda sağlanan başarı üzerine Özel Harekât timlerinin sayılarının artırılması kararlaştırıldı.

Halen 12 bin 500 kişilik JÖH taburları bulunuyor. Bu sayı, bu yıl içinde 13 bin 500'e, önümüzdeki yılın sonuna kadar en az 20 bine çıkarılacak. Halen sayıları 7 bin 800 olan PÖH timlerinin sayısı da 20 bine çıkarılacak. Yeni alınan 5 bin öğrenci, aralıkta eğitime başladı. Bu timler, eylülde görevbaşı yapacak. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

karadeniz:

gerçek olan şu ki ülkem asker ve polis sayesinde ayakta duruyor ama kimse bunu kabullenmiyor polis ve askerlerin özlük hakları hala taş devri zamanına ait biraz vicdan başka bir şey değil biraz vicdanlı olun ve polis ve askerin özlük haklarını iyileştirin

30
5
yanıtYanıtla
10:

adamlar en az 5000 tl ile çalışıyorlar daha ne olacak??? kusura bakma kimse bu kadar para verip üstüne bir de süper haklar vermez. . .

yanıt4
yanıt3
karadeniz:

süper hak dediğin nedir 10 bin lira maaş istemiyor kimse sadece lafa gelince sen diğer memurlarla aynısın deyip işe gelince sen polissin askersin denmesin diyoruz polis ne istiyor 8/24 çalışayım diyor, 3600 ek göstergem olsun diyor 20 gün izin bana yetmiyor bayramda, hafta sonu gündüz gece çalışıyorum bana biraz daha izin ver diyor bunlar olağanüstü ise biz demekki 21. yy yaşamıyoruz taşdevrinde kalmışız hala

yanıt0
yanıt0
kasap:

bu kadar kürt kurkusu yeter artık bu türkiyeye

9
25
yanıtYanıtla
BARBAR CONAN:

oGLUM İŞSİZ GÜÇSÜSÜZ BURDA , , YAŞ TAN BU ÖZEL HARAKATA GİREMİYOZ, , BİZEDE KOLAYLIK OLSA YA, AYDA 5 MİLAYR VERİN BİDE ZAGROS, , AYDA 100 TERÖRİST AVLARIZ ALLAH''IN İZNİYLE, , , ONLARA DA PRİM İSTERİM. . . KOMANDOYU 4 E SASI 2 YE RAHAT KATLARIM. . . İÇİŞLERİ DUYUN BİZİ :)

12
15
yanıtYanıtla
AmedMobil-IOS:

Yeni Türkiye'nin yeni yatırımları...

17
5
yanıtYanıtla
:

Rahat durana hiç birşey olmaz merak etme isterse adım başi polis olsun

yanıt2
yanıt2
baba:

domuz avcılarına selam olsun, selam oldun Tütkün bayrağına

14
6
yanıtYanıtla
ANTİ AKTROL:

AKTROLLER HAVLARDA HAVLAR

7
13
yanıtYanıtla
tatar:

resmen kuzey koreye döndük

6
12
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title