Haberler

Zehirlenen Aileye 1.5 Metre Karda Nefes Kesen Kurtarma Operasyonu

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, bir köyde karbonmonoksit gazından zehirlenen 5 kişilik aile için UMKE ve 112 ekipleri seferber oldu.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, bir köyde karbonmonoksit gazından zehirlenen 5 kişilik aile için UMKE ve 112 ekipleri seferber oldu. 1.5 metre karda köye ulaşan ekipler, nefes kesen kurtarma operasyonu ile aileyi tekrar hayata döndürdü.

Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Özbağı köyünde oturan aile, elektriklerin kesik olması sebebiyle ısınmak için jeneratörü çalıştırdı. Uykuya dalan D.K. (68), E.Ö. (16), E.Ö. (22), N.Ö. (22) ve M.Ö (76) bir süre sonra sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. O sırada ayakta olan E.Ö., başı dönmeye başlayınca ailesini uyandırdı. Zehirlendiklerini fark eden aile hemen 112 ekiplerine haber verdi.

KARDA AMANSIZ MÜCADELE

Gelen ihbar üzerine harekete geçen Zonguldak Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Zonguldak 112 ekipleri, kar kalınlığı zaman zaman 1.5 metreye ulaşan yolda amansız bir mücadele başlattı. Bölgeye hemen UMKE ekibi, UMKE paletli ekibi, 3 adet 112 ambulansı, 8 UMKE personeli ve dokuz 112 personeli sevk edildi. UMKE hekimi ve 112 Başhekimi Dr. Murat Alpaslan öncülüğünde yola çıkan ekip, çetin kış şartlarına rağmen köye ulaşmayı başardı.

KAR SAVAŞÇILARI AİLEYİ TEKRAR HAYATA DÖNDÜRDÜ

Hemen 112 ambulansları ve paletli ambulansa konulan aile, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi ve Devrek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastalardan 16 yaşındaki E.Ö. Devrek'te yapılan ilk tedavisinin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi

Son 3 aydır profesyonel bir şekilde aktif olan UMKE timlerinin olumsuz hava koşullarına rağmen zamanında müdahalesi yürek kabarttı. Ekiplerin zorlu kış şartlarına rağmen zehirlenen aileye ulaşarak müdahale etmesi aileyi tekrar yaşama döndürdü.

UMKE ekibi merkezde 1 tim ve iki adet paletli ambulans ile kesintisiz hizmet veriyor.

YAKINLARINDAN EKİPLERE TEŞEKKÜR

Köylerde elektriklerin olmadığını söyleyen Erdem Ö. "Jeneratör çalıştırıp kapalı yere almışlar. Bir çocuk ayaktaymış. Baş dönmesi olunca diğerlerini kaldırmış" dedi.

Ailenin bir başka yakını ise, "Ev ahşap. Jeneratörden zehirlenmişler. Kar 1.5 metre. 112 acil ve UMKE'ye çok teşekkür ederiz. Her dediğimizi yaptılar. Bütün ekipleri seferber ettiler ve onların sayesinde böyle geldik" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Zonguldak Devrek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title