Haberler

Yunanistan'da Oy Verme İşlemi Devam Ediyor

Yunanistan’da bugün gerçekleştirilen genel seçimlerde devam eden oy verme işlemi sırasında Batı Trakya’dan aday olan Türk liderler de oy kullandı.

Yunanistan'da bugün gerçekleştirilen genel seçimlerde devam eden oy verme işlemi sırasında Batı Trakya'dan aday olan Türk liderler de oy kullandı.

Yunanistan'da daha önce gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurbaşkanı seçilememişti. Cumhurbaşkanının seçilememesi üzerine genel seçimlere giden Yunanistan'da Batı Trakya'yı temsil eden iki Türk lider de oy kullandı. Potami Partisi'nden Türk milletvekili İlhan Ahmet, "Bugün milletvekili seçimlerinin son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Her şeyden önce Batı Trakya'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Kısa bir seçim mücadelesi süresince halkımızı aydınlatmaya çalıştık. RODOP Birliği'nin ve Batı Trakya Türklerinin temsilinin mecliste güçlü olabilmesi için büyük emek sarf ettim. Zannediyorum ki bugün barış ve mücadele sonucu elde edilecek olan zafer bütün Batı Trakya'nın olacaktır. Yeni mecliste azınlığımızın sorunları çok büyüktür. Özellikle ekonomik olarak azınlığımızın dayanacak gücü kalmamıştır. Pazartesi'den itibaren bizi büyük görevler beklemektedir, büyük iş beklemektedir. Allah nasip eder, kısmet eder bu akşam sandıklarda milletvekili seçilmemiz durumunda Pazartesi'den itibaren göreve başlıyoruz ve halkımıza söz vermiş olduğumuz, vadetmiş olduğumuz ve ilan etmiş olduğumuz planımızı ve programımızı uygulamaya başlayacağız. Bugüne kadar yanımızda olan, bize destek vermiş olan veya vermemiş olan bütün soydaşlarımıza binlerce teşekkür ediyorum ve kendileri ile beraber olacağımı buradan yineliyorum" dedi.

Syriza Partisi'nden Türk milletvekili Ayhan Karayusuf ise, "Yunan halkı ve tabii ki bunun bir parçası olan Batı Trakya'nın azınlık halkı kendi kaderini belirlemek için büyük bir fırsat yakalamış durumda. Vereceği karar ile ya bu ülkeyi krize getiren politikaları için oy kullanacak ya da ülkede radikal değişikliğin başlayacağı hükümetin gelmesi için karar verecek. Bizim temennimiz şudur ki; ülkemizde ilk defa halkın hükümeti, büyük sol hükümetin kurulması ve azınlığımız için de mümkün olduğunda güçlü bir şekilde temsil edilebilmek. Herkese iyi seçimler diliyorum. Demokrasi hakim gelsin, barış hakim olsun" açıklamalarını yaptı. - GÜMÜLCİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

İlhan Ahmet Batı Trakya Yunanistan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title