Haberler

(Özel Haber) Yıllardır Çektiği Hastalıktan 30 Dakikada Kurtuldu

Kütahya'da bir hastanın idrar torbasındaki kitle, Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde laparoskopik yöntemle acısız ve ağrısız bir şekilde çıkarıldı.

Şehirdeki bir kiremit fabrikasında işçi olarak çalışan 29 yaşındaki Adem Akpınar, yıllardır çektiği rahatsızlık sebebiyle Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Op. Dr. Burak İşler ve Doç. Dr. Şahin Kabay tarafından yapılan tetkiklerde, Akpınar'ın idrar torbasında bir kitle olduğu tespit edildi. İdrar torbasındaki kitlelerin daha önce cerrahi müdahaleyle alındığı hastanede bu kez bir ilke imza atıldı. Doktorlar Kabay ve İşler, Adem Akpınar'a kitlenin

laporoskopik yöntemle (kitlenin hastanın göbek ve kasık gölgelerinden 1 santimetrelik delik açılarak çıkartılması) alınabileceğini ifade etti. Bu yöntemi kabul eden Akpınar'a, Kabay ve İşler tarafından 30 dakika süren bir müdahale yapıldı.

Yıllardır çektiğini ıstıraptan ağrısız ve acısız bir şekilde kurtulmanın sevincini yaşayan Adem Akpınar, "Doktorlarım benim hayatımı değiştirdi. Sağlık durumum çok iyi. Çocukluğumdan bu yana çektiğim rahatsızlıktan 30 dakikalık bir müdahale sonucu kurtuldum" dedi.

"HASTA KISA SÜREDE NORMALE DÖNÜYOR"

Adem Akpınar'ın bir gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildiğini anlatan Doç. Dr. Şahin Kabay, "Hastamız karın bölgesindeki bir kitle sebebiyle hastanemizi başvurdu. Yapılan tetkiklerde, hastamızın idrar torbasında bir kitle tespit ettik. Normal açık cerrahi düşünülürken hastamıza laparoskopik cerrahinin de olduğunu anlattık. Hastamızın bunu kabul etmesi üzerine kapalı ameliyatını yaptık. Açık cerrahide karnını açmamız gerekirken, laparoskopik yöntemle göbek altından ve kasığından girerek yaklaşık 1

santimetrelik delikten kitleyi çıkardık. Hastamız bir gün sonra taburcu olabilecek duruma geldi. Laparoskopik cerrahi, büyük merkezlerde ürolojik açıdan yeni yeni başlayan bir tedavi yöntemi. Kütahya'da bu tedaviyi ilk olarak bu hastamıza uyguladık. Bundan sonra da diğer hastalara uygulayacağız. Bu tedavinin avantajı, hastanın kısa sürede normale dönebilmesi. Herhangi bir ağrı çekmiyor. Hasta, kısa sürede hayat kalitesini yeniden kazanmış oluyor" ifadelerini kullandı.

"BU UYGULAMA OLMASIYDI HASTA AĞIR İŞTE ÇALIŞAMAZDI"

Op. Dr. Burak İşler de Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tıbbın getirdiği yenilikleri uygulamaya çalıştığını dile getirerek, "Laparoskopik yöntemle tedavi ettiğimiz Adem Akpınar, ağır sanayide çalışıyor. Bu tip hastalar için en önemli husus, ameliyattan sonra işine dönebilmesi ve herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmamasıdır. Hastanemizde daha önceleri idrar torbasındaki kitle açık batın cerrahi yöntemi ile yapılıyordu. Artık bundan sonra bu yöntem sayesinde

hastalarımızın ileri merkezlere gitmesine gerek kalmadı. Hastamız aynı gün yürümeye ve yemeğini yemeye başladı. Normal bir açık ameliyat yapsaydık bu hastamız bir hafta hastanemizde yatmak zorunda kalacaktı. Kan alınması ihtiyacı doğabilirdi. Ameliyat sonrası ağır bir işte çalışması mümkün olmayabilirdi. Ama laparoskopik yöntemle bunlar ortadan kalkmış oldu" şeklinde konuştu.

Akpınar, 24 saatlik müşahedenin ardından taburcu edildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Evliya Çelebi Adem Akpınar Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title