Haberler

YHT Eskişehirli Taksicilere Bereket Getirecek

Güncelleme:

Yüksek Hızlı Tren İstanbul Hattının açılmasıyla yıllardır Konya ve Ankara'dan gelen yerli turistleri taşıyan Eskişehirli taksiciler, İstanbullulara da hizmet verecek.

Yüksek Hızlı Tren (YHT) İstanbul Hattı'nın açılmasına sayılı günler kala yıllardır Konya ve Ankara'dan gelen yerli turistleri taşıyan Eskişehirli taksiciler, İstanbullulara da hizmet vermeye hazırlanıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde demiryolu ulaşımına büyük önem veren hükümetin YHT kapsamındaki en büyük projesi olarak göze çarpan İstanbul-Ankara hattının açılmasına günler kaldı. İlk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın makinistliğinde 13 Mart 2009 günü saat 09.40'ta Ankara'dan Eskişehir'e hareket eden YHT ile Ankara'dan birçok yerli turist, hızlı tren ayrıcalığıyla yıllardır Eskişehir'in tarihi ve gözde mekanlarını gezmeye geliyor. Bu yerli turistler, Eskişehir'e ayak bastıklarında ise genellikle ilk olarak gar yakınındaki taksi duraklarına akın ediyor. 2009 yılından bu yana Ankaralılara büyük bir titizlikle hizmet veren Eskişehirli taksiciler, İstanbul hattının tamamlanarak 25 Temmuz 2014 tarihinde açılmasıyla İstanbullulara da hizmet vermek için gün sayıyor.

Taksici esnafı Ercan Öncü, hızlı trenin sadece taksici esnafına değil, diğer esnaflara da büyük fayda sağladığına dikkat çekti. YHT'nin açılmasından bu yana işlerinin arttığını aktaran Öncü, "YHT'nin açılmasından taksici esnafı, diğer esnaflara göre olumlu yönde daha çok etkilendi. Çünkü bizim işlerimizi 5'e 10'a katladı diyebiliriz. İstanbul hattı tamamlandıktan sonra nasıl olur bilemem. Ama olumlu olacağı kanaatindeyiz" dedi.

"ESKİŞEHİRLİ TAKSİCİLER OLARAK İSTANBULLULARA HİZMETE HAZIRIZ"

Bir başka taksici esnafı Veysel Sözcü ise, İstanbul hattının başta kendileri olmak üzere bütün Eskişehir esnafına faydalı olacağına inandığını söyledi. Sözcü, Eskişehirli taksiciler olarak İstanbullulara hizmet vermeye hazır olduklarını da ifade ederek, "Biz Eskişehirli taksiciler olarak hazırız. Herkese gerekli tüm yardımlarda bulunacağız. Ayrıca İstanbul hattının açılmasının en çok Eskişehir turizmine faydalı olacağını düşünüyorum. Ankara'nın olduğu gibi. Taksici esnaflar olarak İstanbullu misafirlerimizi şehrimize bekliyoruz" diye konuştu.

"HIZLI TRENİN BAŞLAMASIYLA ESKİŞEHİR'E ÇOK FAZLA TURİST BEKLİYORUZ"

Bir diğer taksici esnafı Alphan Kardaş da, YHT İstanbul hattının açılmasının Eskişehir'e büyük katkılar sağlayacağını düşündüğünü belirtti. Kardaş, İstanbul hızlı trenin başlamasıyla Eskişehir'e çok fazla turist beklediklerini anlatarak, "Eskişehir'i gezmek, görmek isteyenleri bekliyoruz. İstanbullulara taksiciler olarak en kaliteli hizmeti vermeye hazırız. Gelecek turistlere Eskişehir'i tanıtırız ve turistik bütün mekanları gezdiririz. Hızlı trenin başlamasıyla işlerde artış olacağını da düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"YHT İSTANBUL HATTININ AÇILMASI BİZİM İÇİN ÇOK FAYDALI OLACAK"

Taksici esnafı Sedat Öner, YHT İstanbul hattının açılmasını merakla beklediklerini anlattı.

"Sadece bizim değil bütün Eskişehirli esnafların işleri canlanacak" diyen Öner, şöyle konuştu:

"İnşallah böyle olmasını bekliyoruz. Hızlı tren çok faydalı olacak. Taksici esnafı her zaman hazırdır. Biz de İstanbullulara hizmet vermeye hazırız. Eskişehirli taksiciler olarak kentimize gelecek turistleri gidecekleri yere en güvenli ve en hızlı şekilde ulaştıracağız. YHT İstanbul hattının açılması da bizim için çok faydalı olacak."

YHT İstanbul hattının, 25 Temmuz 2014 Cuma günü Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Eskişehir, Bilecik ve İstanbul'da düzenlenecek törenlerle hizmete açılacağı öğrenildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title