Haberler

Yaşlı Adamı Dolandıran Şüpheli Kameraya Yakalandı

Silivri’de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan 2 kişi, telefonla aradıkları 60 yaşındaki şahsın bankadaki 135 bin lirasını dolandırıp sırra kadem bastı.

Silivri'de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan 2 kişi, telefonla aradıkları 60 yaşındaki şahsın bankadaki 135 bin lirasını dolandırıp sırra kadem bastı. Yaşlı adamı dolandıran şüphelilerden biri, parayı teslim alırken bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Edinilen bilgilere göre, Silivri'de kızının yanında misafir olarak kalan ve isminin açıklanmasını istemeyen 60 yaşındaki emekli bir vatandaşa kendisini emniyetten aradığını söyleyen bir kişi, "bankadaki hesaplarının teröristler tarafından kullanıldığını, hemen bankaya gidip ne kadar parası varsa kendilerine vermesini, bu şekilde teröristleri yakalayacaklarını" söyledi. Dolandırıcıların telefonda kendisine ait tüm bilgileri söylemesi nedeniyle hiç şüphelenmediğini belirten yaşlı adam, Silivri'de şubesi bulunan bankaya giderek 135 bin lirasını çekti. Telefonla kendisini yönlendiren dolandırıcı, yaşlı adamı eski devlet hastanesi civarına yönlendirerek ara sokağa girmesini istedi. Dolandırıcının "Askerlik şubesi civarında görevli biri gelecek, parayı ona teslim edersin" demesi üzerine yaşlı adam, yanına gelen şahsa bankadan çektiği 135 bin lirayı teslim etti. Bir müddet sonra telefonu kapatan dolandırıcı ve parayı teslim alan şahıs sırra kadem basarak ortadan kayboldu. Yaşlı adamın dolandırıcılara bankadan çektiği parayı poşet içerisinde teslim etmesi ise, bir işyerine ait güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Dolandırıldığını anlayan yaşlı adam, Silivri Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Emniyet yetkilileri, kamu görevlilerinin telefonla para istemek gibi bir yetkisi ve görevi olmadığını, vatandaşların böyle durumla karşılaştıklarında mutlaka polis ve jandarmaya haber vermelerini, adli teşkilat, polis ve askerin hiçbir zaman vatandaşı telefonla arayıp para talebinde bulunmayacağını belirterek, vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını istedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Silivri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title