Haberler

Uzman Çavuş, Gaziler Günü ve Yaş Gününde Gazi Oldu

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, hem doğum günü hem de Gaziler Günü olan 19 Eylül 2007 tarihinde bir kurtarma operasyonu sırasında vücuduna isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle gazi olan Uzman Çavuş Gökhan Doğan, "Gazi kanı İslama göre cehennemin ateşini söndürdüğü için gurur duyuyorum" dedi. Gazi Doğan, AK Parti İl Kadın Kolları Teşkilatı tarafından getirilen doğum günü pastasını kesti.

19 Eylül 2007 yılında Diyarbakır Lice 5. Komando Taburu'nda Uzman Çavuş olarak görev yapan Gökhan Doğan (30), terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürülen bir askeri kurtarmak için "Er Zafer Kara Kurtarma Operasyonu"na katıldı. Çatışma sırasında atılan bombalardan savrulan şarapnel parçaları Doğan'ın vücudunun çeşitli yerlerine isabet etti. Diyarbakır'da ve Ankara'da 2 yıl tedavi gören Doğan, uzman çavuşluk mesleğinden ayrılmak zorunda kaldı.

Genç yaşında gazi olan Gökhan Doğan'ın, şarapnel parçalarının yol açtığı zayiat nedeniyle sağ bileği, sol baş parmağı hareket kabiliyetini yitirdi. Yine de yılmayıp başka işlerde çalışarak geçimini sağlayan Doğan, şuanda bir devlet hastanesinde memur olarak hayatını sürdürüyor.

"Gazi kanının, İslam'a göre cehennemin ateşini söndürdüğü için gurur duyuyorum" diyen Gökhan Doğan, "Allah bir daha terör olaylarını göstermesin, ülkemize dirlik versin" ifadesini kullandı. Doğan, operasyon sırasında yaşananları ise kötü hatıraları tekrar derinlemesine anımsamamak için anlatmadı.

AK PARTİ İL KADIN KOLLARI TEŞKİLATI'NDAN PASTALI SÜRPRİZ

Genç gazinin hikayesini duyan AK Parti Adana İl Kadın Kolları Teşkilatı ise Gaziler Günü'nde ona bir sürpriz yapmak istedi ve doğum günü pastasıyla Doğan'ın, Adana'nın Sarıçam ilçesindeki evinin kapısını çaldı.

19 Eylül tarihinde 3 özel gün yaşadığını ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

"Hem dünyaya geldim, hem kanım aktı hem de Gaziler Günü. Fizik tedavi, kemiklerin kaynaması derken çok şükür aldığımız nefesimize şükür. Sağlığım gayet yerinde. Böylesi 3 özel günü bir arada yaşadığım bir günde beni ziyaret eden AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse ve tüm gelenlere çok teşekkür ederim."

Tüm gazilerin Gaziler Günü'nü kutlayan Emine Karaköse ise, uzun bir süredir Türkiye'de terör olayları olmadığını anımsatarak sürecin devam etmesini dilediğini söyledi. Karaköse, duygularını şöyle dile getirdi: "Çok değerli kardeşimiz Gökhan Bey'n evini ziyaret ettik, annesi, kardeşi, yeğenleriyle beraberiz. Hem doğum günü 19 Eylül'ün hem de vurulduğu gün olduğunu duyduğumuzda hem üzüldük hem çok mutlu olduk. İstedik ki gazi arkadaşımızla beraber olalım. Allah ona bundan sonra sağlıklı uzun ömürler nasip etsin."

Doğum günü pastasını annesi yediren Gökhan Doğan'a, Emine Karaköse'nin dileği ise gelecek yıl 19 Eylül'de evlilik yapması oldu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gazi Doğan Diyarbakır Eylül Lice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title