Haberler

Türkiye'nin İlk Yerli TIR'ı Satılığa Çıkarıldı

Güncelleme:

Vanlı İsmail Mescioğlu tarafından imal edilen Türkiye'nin ilk yerli TIR'ı satılığa çıkarıldı.

Van'ın Tuşba ilçesinin Abdurrahmangazi mahallesinde ikamet eden servis şoförü İsmail Mescioğlu tarafından imal edilen Türkiye'nin ilk yerli TIR'ı satılığa çıkarıldı.

"ERDOĞAN'IN SÖZÜ CESARET VERDİ"

Arabalara olan özentisi ve özellikle dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir babayiğit çıksa da ilk yerli otomobilimizi üretse" sözünden cesaret alarak Türkiye'nin ilk yerli TIR'ını yaptığını belirten Mescioğlu, "Arabalara özentim çoktu. O süreçte Sayın Erdoğan'ın 'Bir babayiğit çıksa da ilk yerli otomobilimizi üretse' sözü benim için cesaret oldu. Ben de böyle bir şey tasarladım. Yaklaşık bir yıl boyunca cumartesi ve pazar günleri çalıştım, biçtim, uğraştım ve sonra bu hali aldı. Sonra 'Neden Türkiye'nin bir yerli TIR'ı olmasın' diye düşündüm ve bu şekilde meydana geldi" dedi.

KİMSE SAHİP ÇIKMADI, SATILIĞA ÇIKARDI

Büyük umutlarla yaptığı TIR'a hiçbir yetkili veya kuruluşun sahip çıkmadığını ve emeğinin boşa gitmemesi için son çare olarak TIR'ı satmaya karar verdiğini ifade eden Mescioğlu, "TIR'ı satmamın nedenlerden biri; bize bir fikir verecek, bize destek olacak ve yol gösterecek birini bulamadım. Bunun üzerine emeğimiz heba olmasın ve masraflarımızı karşılamak amacıyla önce TIR'ı bir büfe olarak kullanmayı düşündüm, sonra bir köfteci dükkanı olarak değerlendirmeyi ya da festivallere katılmayı düşündüm ama bunların hiçbirini yapmadım. Son çare olarak TIR'ı satmaya karar verdim" diye konuştu.

"ÜLKEMİZDE TIR'I DEĞERLENDİRECEK BİR BABAYİĞİT YOK MU"

TIR'ı satışa çıkartmaktan dolayı üzüntülü olduğunu vurgulayan Mescioğlu, "Bazı siyasetçilerimizden 'bunu yapacak, bunu söyleyecek, buna cesaret edecek babayiğitler yok mu?' şeklinde söz duyuyoruz. Ben de buna örnek olarak buradan sesleniyorum, bunu satın alacak ve bunu değerlendirecek bir babayiğit yok mu ülkemizde?" dedi.

"TIR HAYALDİ GERÇEK OLDU, GERÇEK İSE YALAN OLDU"

Kurduğu tüm hayallerin boşa gittiğini ve umudunun kırıldığını anlatan Mescioğlu, "TIR hayalimdi gerçek oldu ama gerçekleştikten sonra bir şey yapamadığım için de yalan oldu. Bize de Ali Ağaoğlu gibi bir babayiğit denk gelirse, biz de seviniriz." şeklinde konuştu.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Tuşba Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (151)

CİHAN ERDOGAN:

Adam emek harcamış sizlere bakın gururlanın lan sizde zeka olsa böyle konuşmassınız zeka özürlüler

44
3
yanıtYanıtla
MertMobil-IOS:

Kürt tırı ahaaa bence bu TIR seğil TIRT

6
28
yanıtYanıtla
03af:

kim alsın bu gulduru at arabası alırım yine de bu nu almam

26
5
yanıtYanıtla
SinirliMobil-IOS:

Benim zavallı kardeşim pılakayı 65 Akp 65 yapsaydın çoktaan hemide çok paraya satardın yinede geç kalmış sayılmazsın

14
13
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

BENİM ARABAYLA YANINDAN GEÇSEM RÜZGARIYLA HER PARÇASI BİR YANA DAĞILIR. BUNDAN OLSA OLSA TAVUK KÜMESİ OLUR :D:D

8
18
yanıtYanıtla
denizmobilWeb@haberler.com:

ön camda bombe yok kösedeki camci mahmuttan kestirmis kesin

24
1
yanıtYanıtla
kahraman:

helal olsun bos islerle ugrasmamis , kahvehane köselerinde zamanini harcamamis bunu yapmis en azindan

23
0
yanıtYanıtla
ÜsküdarlıMobil-IOS:

Emege saygi

23
0
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

bu nasil laaa.oyuncak tir.benim cocuga bi tane alayim.keske cep numarasinida koysaydi..

12
10
yanıtYanıtla
tuncmobilWeb@haberler.com:

böyle tir mi olur lan 5 tonu bile vekemez bu

12
8
yanıtYanıtla
Tüm 151 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title