Haberler

Turistik Eşya Satıcılarından TL'ye Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yastığının altında döviz olanlar parasını altına dönüştürsün, TL’ye dönüştürsün. Türk Lirası değer kazansın” çağrısına bir destek de Bitlis’in Ahlat ilçesindeki turistik eşya satıcılarından geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yastığının altında döviz olanlar parasını altına dönüştürsün, TL'ye dönüştürsün. Türk Lirası değer kazansın" çağrısına bir destek de Bitlis'in Ahlat ilçesindeki turistik eşya satıcılarından geldi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde el emeği göz nuru ile işlenen Ahlat bastonları ve kümbet maketleri artık dolar ve euro ile satılamayacağı, satışlarının ise bundan böyle TL ile yapılacağı belirtildi. İş yerlerinin camlarına 'dolar ve euro geçmez' dövizlerini yapıştıran el sanatkarları, mili paramıza destek vermek amacıyla turistik ve hediyelik eşyaları dolar ve euro ile satmayacaklarını, sadece TL ile satış yapacaklarını ifade etti. Ahlat baston ustalarından Refa Gökbulak; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yastığının altında döviz olanlar parasını altına dönüştürsün, TL'ye dönüştürsün. Türk Lirası değer kazansın' çağrısını desteklediklerini belirterek, "Bizler bu atölyede yıllardan beri turistik eşya yapmakta ve satmaktayız. Satışlarımız turizme dönük olduğundan euro ve dolar bazında da satış yapıyorduk. Ancak bu son olaylardan dolayı bizler de devletimizin yanında olmak adına dolar ve euro üzerinden satışımızı kaldırdık. Artık milli paramız olan TL üzerinde satışlarımızı yapmaya başladık. Amacımız millet olarak Cumhurbaşkanımıza, ekonomimize, devletimize sahip çıkmaktır. Bin yıldır milletimiz üzerinde oynanan oyunu bugün yine sahneye koydular. 15 Temmuz'da bunu silahla başaramayanlar, bugün ekonomik olarak bizi çökertmenin peşindeler. Ecdadımız bu oyuna gelmedi, biz de gelmeyeceğiz. Dün de başaramadılar bugün de başaramayacaklar. İnşallah ümit ediyorum milletimizin ve devletimizin basiretli duruşu karşısında bunda da başarılı olamayacaklardır" dedi.

Ahlat baston ustalarından 76 yaşındaki Abdurrahman Gökbulak da devlete destek vereceklerini söyleyerek, "Türk parasını geliştirmek istiyorsak, her yerde Türk Lirasını kullanmak gerekir" diye konuştu.

Baston atölyesinde bulunan 74 yaşındaki İbrahim Tıraşçı ise Türk lirasına sahip çıkılması için başlatılan kampanyayı desteklediklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımıza canımızı feda ederiz" şeklinde konuştu.

İlçede maket ustalığı yapan Muzaffer Pirhasanoğlu da ilçede yıllardır turistik eşya sattığını, gelen yerli ve yabancı turistin talebine göre maket sattığını hatırlatarak, "Yapmış olduğumuz ahşap işlerinde TL dışında başka bir para birimi kullanmayacağız, ülkemize ve vatanımıza katkısı olması için" ifadelerini kullandı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bitlis Ahlat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title