Haberler

TRT Önünde Yaralanan O Gazi Darbenin İzlerini Vücudunda Taşıyor

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Harbiye’deki TRT Radyosu önünde çıkan çatışmada, darbecilerin attığı el bombasıyla yaralanan Ali Kesici darbenin izlerini vücudunda taşıyor.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Harbiye'deki TRT Radyosu önünde çıkan çatışmada, darbecilerin attığı el bombasıyla yaralanan Ali Kesici darbenin izlerini vücudunda taşıyor. O gece vücuduna isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralanan Gazi Kesici, "Hainlerin kurşunu hiç acıtmadı, ateş etseler de tereddütsüz yürümeye devam ettik" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Harbiye'deki TRT Radyosu önünde darbecilerin attığı el bombasıyla yaralanan 28 yaşındaki gazi Ali Kesici, o gece yaşananları anlattı. İş yerindeyken darbe girişimini öğrenen Kesici, eve geldikten sonra televizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını dinledi. Çağrının ardından yeğeniyle birlikte sokağa çıkan Kesici, toplandıkları grupla birlikte Harbiye'ye yürüdü. Burada çıkan çatışmada darbecilerin attığı el bombasıyla yaralanan Kesici bayılınca vatandaşlar tarafından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yapılan tedavi sonrasında vücudunda isabet eden şarapnel parçaları çıkartılamayan Kesici, darbenin izlerini vücudunda taşıyor. Kesici, cep telefonu kamerasına yansıyan yaralandığı an ve Harbiye'deki olayları İhlas Haber Ajansı'na (İHA) anlattı.

"Tereddütsüz üzerilerine yürümeye devam ettik"

İş yerindeyken haber geldiğini askerin köprüye indiği haberini aldıklarının belirten Gazi Ali Kesici, "Daha sonra müdürler dükkanı kapattı bizde ara sokaklardan eve gittik. Evde oturdum, bir şeyler yedikten sonra televizyonu açtım ve izlemeye başladım. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaparak 'Bütün halkı sokaklara bekliyorum' dedi. Bende hiç tereddüt etmeden yeğenimi alarak evden çıktım. İlk olarak Çağlayan Adliyesi'nin orada toplandık ve yürümeye başladık. Biz Harbiye Orduevinin ortaya gittik. Oraya gidince bize ateş açtılar, polislerimiz de karşılık verdi. Biz tereddütsüz yine hainlerine yanına doğru gitmeye çalıştık. O anda arkadaşım yanımdayken sırtından vuruldu ve yere düştü. Biraz sendeledikten sonra ayağa kalkıp daha çok yürümeye başladık. O anda ayağımdan yaralandım. Ben düşer gibi oldum tekrar kalktım ve elime baktım. Elimin ve kolumun altında da yara olduğunu hissettim. Daha fazla gidemeyeceğimi anladım ve yere yattım. Vatandaşlarımız bizi hainlerin yanından taşıdılar. Sonra yanımızda siyah bir araç yaklaştı ve bizi alıp hastaneye götürdüler" dedi.

"Hainlerin kurşunu hiç acıtmadı"

İçinde bir gram korku olmadığını ifade eden Gazi Kesici, "Hainlerin kurşunu hiç acıtmadı, hissetmedim bile, daha çok yürüyecektim ama dermanım kalmamıştı. Yine olursa yine giderim. Doğukan diye bir arkadaşım beni yaralı bir şekilde çekerken sırtından vuruldu. Yanımızda bir şey patladı ve ardından ateş açmaya başladılar. Ateş açtıktan sonra bir parçanın bacağıma geldiğini hissettim. Ondan sonra tekbir getirerek yürümeye başladık. Şarapnel parçaları vücudumda ama o gün çıktığım için ben gurur duyuyorum. İzi olsa da ben bununla yaşayacağım için pişman değilim. Böyle bir anne beni doğurmuş ve ben bu günlere gelmişim, görmüşüm hepsinden Allah razı olsun pişman değilim" ifadelerini kullandı.

Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne de katıldığını söyleyen Gazi Kesici, "Tüm liderler konuşmalarını dinledik ve konuşmalardan çoğu şey çıkarttık. Oraya davet edilmemiz yoğun ve güzel bir duyguydu. Herkese böyle bir şey nasip olmaz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Harbiye Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
title