Haberler

Et Krizini Çözecek Marifetli Koyunlar

Güncelleme:

Bursa'da bir girişimcinin Ukrayna'dan ithal ettiği Romanov cinsi koyunlar, 8 kuzu doğurup 90 kiloyu buluyor. Koyunlar Türkiye'deki et sıkıntısını çözmeye aday.

Bursalı girişimci Mustafa Aydın'ın Ukrayna'dan özel izinle getirttiği Romanov cinsi koyunlar yılda 2 defa doğumla 5 ile 8 arasında yavru veriyor. Bu yavrular 3,5 ayda yetişkinliğe erişirken, dişiler 75 kiloya kadar çıkıyor. Koçlar ise 90 kiloya kadar ulaşıyor.

YILDA 5 İLE 8 KUZU

Mustafa Aydın, yüksek verimli bu koyunların ülkemizde yaygınlaşması durumunda Türkiye'de et sıkıntısının sona ereceğini, vatandaşın ucuz et yiyebileceğini söyledi. Ukrayna'dan 5 ay önce 100 tane damızlık Romanov cinsi koyun ithal ettiğini anlatan Aydın, "6 ay süre sonunda koyunlarım 400 taneye ulaştı.

Bir yılın sonunda 600 taneye ulaşmasını bekliyorum. Ben bu koyunları Ukrayna'dan getirttim. Bu koyunlar çok verimli. Yılda 5 ile 8 kuzu doğuruyor. 3,5 ayda erişkin duruma geliyor. Dişilerinin ağırlıkları 75 kiloya, erkeklerin ise 90 kiloya ulaşıyor".

"KRİZİ ÇÖZMEK İÇİN GETİRDİM"

"Ben bu hayvanları et krizini çözmek için getirttim" diyen Aydın, "Bu koyunlar yaygınlaşırsa et ucuzlar.

Ülkemizdeki besicilerin bu koyunlardan yetiştirmesini tavsiye ediyorum. Bu koyunlar çok ürüyor ve çabuk gelişiyor. Ülkemizdeki besiciler bu koyunlardan bakarsa vatandaş ucuz et yer" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Aydın Türkiye Ukrayna Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (21)

KIBRISLI ASIL TURK:

BU KOYUNLAR AKP YI SECEN KOYUNLARDAN DAHA AKILLIDIRLAR

21
5
yanıtYanıtla
AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ:

KOYUNDAN BOL NE VAR MEMLEKETTE

17
3
yanıtYanıtla
cesur:

lafontenden masallar. . . bi sen akıllıydın kurtaracan memleketi. . . bir kere buraya uyum sağlama sorunu ver ikincisi yerliyle melezleşme tafsiye ediliyor saf romanov tırt. . . damızlık satacak bedava canım tanesi kaç para 10bin mi. . . üniversitelerde paralel avlayıp kadrolaşacaklarına araştırma yapsalar ya. . . bütün köyler mahalle oldu kim hayvan besleyece. . yalanlar yalanlar. .

16
3
yanıtYanıtla
Hollanda''dan:

CHP li, MHP li ve HDPli sigirlar varken koyunlari ne yapcaksiniz.

7
12
yanıtYanıtla
hollanda ineği seni:

koyunlar akepeden mi yani ?

yanıt11
yanıt4
adam başına bir koyun düşüyor:

türkiyede koyundan çok ne var? özellikle beyaz renkli çok fazla. . .

14
3
yanıtYanıtla
bir oturuşta on koyun yiyen akkoyun:

akepeci açlar bunlara el koyar tekellerine alır yine de vatandaşa ucuz et yedirmezler. . .

14
2
yanıtYanıtla
yiyici vurguncu soyguncu takımı:

et 50 lira-onu da akepeci açlar alıyor-fakire et yok

yanıt7
yanıt0
BORUYA CEVAP:

BEN ÇİFTÇİYİM AÇ KALDIKTAN DÜĞÜN YAPAMADIKTAN EMEKLERİM BOŞA GİDDİKTEN SONRA ZENGİNDEN DEYİLDE BENDEN ÇALDIKTAN SONRA O YAPTIKLARINIZIN HAYRINI GÖRECEĞİNİMİ SANIYORSUN HEM GEREKTE YOK TÜM ORTADOĞU ALEV İÇİNDE HÜKÜMETİNİZ DÖNEMİNDE SEN YAPIYORSAN İLİN GAVURU DAHA ÇOK YAPIYOR SEÇİM İÇİN YAPILANIN HAYRI OLMAZ ÇALARSAN KAPINI ÇALARLAR

yanıt1
yanıt0
koyun kurdun yol fordun:

akepeciler görmesin kuzu postuna girip gece dalarlar çiftliğe. . . . . . .

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title