Haberler

Tinerci Mekanından Sporcu Fabrikasına

Kocaeli'de Devlet Malzeme Ofisi'nin deposu olarak kullanılan ve atıl duruma gelerek tinercilerin mekanı haline gelen dev alan, yapılan yatırımla içerisinde 30 bin sporcunun eğitim gördüğü, olimpiyatlara sporcu yetiştiren "Sporcu Fabrikası" haline getirildi.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde eski Seka Kağıt Fabrikası arazisi içerinde yer lan ve daha önceleri Devlet Malzeme Ofisi tarafından depo olarak kullanılan 5 bin metrekarelik tesis, atıl hale düşünce tinercilerin ve evsizlerin kullandığı mezbelelik haline gelmişti. Alanın dönüşümü için 2012 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile insanların etrafından geçmeye korktuğu alan, içerisinde 30 bine yakın sporcunun birçok branşta eğitim aldığı ve olimpiyatlar ile dünya şampiyonalarına sporcu yetiştiren 'Sporcu Fabrikası' haline getirildi. Kocaeli'ne kazandırıldı.

9 BRANŞTA EĞİTİM

Kocaeli Büyükşehir tarafından donanımlı spor tesisi haline getirilen Seka Sporcu Eğitim Merkezi'nde (SEKASEM), haftanın her günü sporun 9 ayrı branşında sporculara hizmet veriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli spor tesisleri arasında yer alan ve halk arasında 'Sporcu Fabrikası' olarak bilinen SEKASEM'de her yaş gurubundan çocuklar ve gençler, haftanın her günü judo, taekwando, karate, güreş, boks, jeet kunedo, kick boks, masa tenisi ve satranç branşlarında eğitim görüyor.

OBEZİTEYLE MÜCADELE MERKEZİ OLARAK DA KULLANILIYOR

6 ayrı antrenman salonunun yer aldığı tesiste ayrıca obeziteye karşı başlatılan mücadelenin de antrenman merkezi olarak kullanılıyor. Obezite ile Mücadelede Hareketli ve Sağlıklı Yaşam Projesi kapsamında tesise gelen ev hanımları step, aerobik ve plates programlarına katılarak sağlıklı yaşam dersleri alıyorlar.

HARABE BİNADAN SPORCU FABRİKASINA

Tesis hakkında bilgi veren Büyükşehir Kağıtspor Kulüp Başkanı Dr. Ali Yeşildal, atıl bir halde duran alanı sporcu fabrikası olarak dönüştürerek halkın hizmetine sunduklarını söyledi. Yeşildal, "Burası Devlet Malzeme Ofisi'nin depo olarak kullandığı bir binaydı. Bir ara tamamen harabe olmuş durumdaydı. Daha sonra sporcularla ilgili böyle bir ihtiyacımız olunca. ' Spor Fabrikası' yapalım fikriyle yola çıktık. Spor fabrikası yapmak üzere bu bina değerlendirildi. Bayağı masraflar edildi. gördüğünüz gibi şimdi hakikaten bir sporcu fabrikası oldu" dedi.

Kocaeli'de gençleri spora yönlendirmek için SEKASEM'in başarılı bir proje olduğunu belirten Kağıtspor Başkanı Ali Yeşildal, "İnanılma görüntüler var içerde. Bu çocuklarımız, belki yaşıtları başka mekanlarda zaman geçirirken onlar burada spor yapıyorlar. Çok gurur verici bir şey. Sadece bu mekanda 30 bin sporcumuz var. Olağanüstü bir rakam. Onun için biz buraya 'sporcu Fabrikası' diyoruz. Spordan amaç bizim için sadece yarışmak, madalya kazanmak değil. Biz bu organizasyonu sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiriyoruz. Bu kentin çocuklarını olumsuz ortamlardan kurtarıp burada hayata kazandırma arzusundayız. Sosyal sorumluluk projesi diyoruz çünkü biz burada çocukların hayatlarına dokunuyoruz. Ailelerine, kendilerine, yaşamlarına, yaşam stratejilerine, her türlü şekilde her yaş gurubunda onlarla ilgileniyoruz. Buradan çıktıktan sonra müsabakalarda da başarılı olursalar, onları üst derecede destekliyoruz" diye konuştu.

TİNERCİLERE DEĞİL OLİMPİYAT SPORCULARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Daha önceleri atıl halde olan yerin evsizler ve tinercilerin uğrak yeri halinde olduğunu dile getiren Yeşildal, "Artık burası tinercilerin mekanı olmaktan çıkıp şimdi yaşama tutunan binlerce öğrencinin yaşam alanı oldu. Buradan biz artık olimpiyatlara, dünya şampiyonalarına sporcu gönderiyoruz. Çok mutluyuz. Bu yaz bile Rio Olimpiyatları'na en az 6 tane sporcu göndereceğiz. ve bu çocuklar Kocaelili, Kocaeli'nin kaderi değişiyor bu mekanlarda" şeklinde konuştu.

HER YAŞTAN 30 BİN SPORCU AYNI YERDE YETİŞİYOR

SEKASEM'de profesyonel antrenörler eşliğinde eğitim alan 30 bine yakın sporcudan bazılar ile dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda yarışmaya hak kazanıyorlar. Uluslar arası yarışmalarda dereceye giren birçok sporcunun yetiştiği SEKASEM, bu yaz gerçekleştirilecek olan Rio Olimpiyatları'na da sporcu gönderecek. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kağıtspor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title