Haberler

Teröristlerin Korkulu Rüyası Özel Hareket'a Yoğun Talep

Güncelleme:

15 Temmuz darbe girişimi sonrası özel harekata polis olmak için gelen taleplerde rekor düzeyde artış yaşandı. Müracaat eden 280 bin kişiyi 6 aylık zorlu bir eğitim süreci bekliyor.

Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Recep Korhan Gürel, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası özel harekata polis olmak için gelen taleplerde rekor düzeyde artışın yaşandığını belirterek, "Bayanlardan, erkeklerden, yaşı ilerlemiş olan vatandaşlarımızdan çok büyük bir talep geldi. Zaten müracaatlar da bize bunu gösteriyor. 280 bin gibi bir rakam, çok büyük bir rakam" dedi.

ÖZEL HAREKAT YENİ PERSONELLER YETİŞTİRİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda, 19. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) sınavında başarılı olan özel harekat polis adaylarının eğitimlerine, Ankara'da devam ediliyor.


Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı eğitim merkezi, gönüllü olarak bünyesine katılan, "önce vatan" diyerek başta terör olmak üzere birçok tehlike olayda ön plana çıkan, suçluların korkulu rüyası haline gelen özel harekat için yeni personellerini yetiştiriyor.


GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Terör örgütlerinin meskun mahal veya kırsal alanlardaki silahlı eylemlerini engellemek, gerçekleştirilen eylemlerin faillerini etkisiz hale getirmek veya yakalamak, uçak, araç, gemi, metro, tren, bina gibi kapalı alanlarda rehin alınan kişi veya kişileri kurtarmak, yüksek tehdit altında bulunan devlet büyüklerinin güvenliğini sağlamak, sivil havacılığa açık havaalanlarında operasyon gerektiren olaylara müdahale etmek amacıyla yetiştirilen özel harekat polisleri; modern silah, mühimmat, araç ve gereçlerle donatılmış çağımızın çeşitli taktik ve tekniklerini kullanabilecek özel eğitim görmüş personeller ile her geçen gün gücüne güç katmaya devam ediyor.


"YAKLAŞIK 280 BİN KİŞİ MÜRACAAT ETTİ"

19. Dönem POMEM eğitimleri sırasında İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Recep Korhan Gürel, 10 bin özel harekat personelinin alımıyla alakalı 19. Dönem POMEM eğitimlerinin devam etmekte olduğunu belirterek "Polis Akademisi'nin internet üzeriden açtığı başvurular tamamlandı. Yaklaşık 280 bin tane, 18 yaşını bitirmiş, Türk vatandaşı bunlara müracaat ettiler. Önümüzdeki süreçte, 19 Aralık olarak tahmin ediyoruz, spor mülakatları, sağlık kurulu raporları ve daha sonrasında sözlü mülakatlarla süreç başlayacak. Eğitimleri de inşallah 2017'nin ilk aylarında Türkiye'nin değişik illerinde Polis Akademisi'nin belirleyeceği okullarda, eğitici kadrosunu biz vereceğiz, bu şekilde eğitimlere başlayacağız" ifadelerini kullandı.


"EĞİTİMLERİ OPERASYONEL OLARAK SAHAYA YANSITACAK ŞEKİLDE VERECEĞİZ"

Eğitimler hakkında kendilerine çok soru geldiğini ifade eden Gürel, "Eğitim için gelecek olan arkadaşların bunları düşünmelerine gerek yok. Biz gereken bütün eğitimleri, eğitim bittikten sonra Operasyonel olarak sahaya yansıtacak şekilde, 1. bölge iller dediğimiz Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki en sıcak bölgelerde rahatlıkla çalışabilecek şekilde eğitimlerimizi arkadaşlarımıza vereceğiz. Tabi bu eğitimleri alan arkadaşlar bizimle birlikte çalışmaya başlayacaklar, diğer arkadaşlar da eğer eğitimlerde yetersiz görülürlerse bir şekilde ilişikleri kesilip normal hayatlarına devam edecekler" şeklinde konuştu.


6 AYLIK EĞİTİM

Eğitimleri 24 hafta yani 6 ay olarak planladıklarını söyleyen Gürel, "Tabi polislik temel eğitimlerini de POMEM okullarında alacaklar. Bu eğitimleri aldıktan sonra bizim temel olarak tabanca, kısa namlulu silahlar, uzun namlulu silahlar, keskin nişancı tüfekleri; haritacılık, meskun mahal operasyonları, bina operasyonları, ilk yardım kursları bunlarla beraber yoğurduğumuz yaklaşık 24 hafta sürecek bir eğitim programı hazırladık. Bu eğitimlerle inşallah arkadaşlarımızı yeterli düzeye getirip, 1. Bölge illerimizle beraber çalışacağız" diye konuştu.


"EN ÖNEMLİ ÖZELLİK GÖNÜLLÜ OLMALARI"

Gürel, "İyi bir özel harekat polisinin nasıl olması gerektiğini" sorusuna, "Öncelikle iyi bir devlet memuru, tabi ki özel harekatın da kaynağı; liyakat, sadakat, ehliyet bunlar önemli. Bunların yanında sabırlı olacaklar, ketum olacaklar, fiziki yönden yeterliliklerini devam ettirecekler, bunu kaybetmeyecekler, hiyerarşik düzene bağlı kalacaklar. Bunlar normal devler memurlarında olması gereken özellikler ama biz özel harekatta tabi ki bunları da ön planda tutuyoruz. En başta gelen özellik gönüllü olmaları. Özel harekata gelen tüm personel, özel harekatın tüm zorluklarını bilerek, gönüllü olarak bu branşı seçiyorlar. O sebepler gönüllü olan, liyakatli, ehliyetli, sabırlı, fiziki yönden de yeterli arkadaşlarımızla inşallah beraber çalışacağız" cevabını verdi.


62 İLDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı haricinde 61 ilde özel harekat şubelerinin bulunduğu bilgisini veren Gürel, "Şu an bulunduğumuz yer bizim merkezimiz. Eğitimlerimizin düzenlendiği, planlandığı; bütün personel alımlarının, personelin sevkinin; silah, tesisat, mühimmat alımlarının yapıldığı merkez burası. Diğer şubelerimiz de illerin ihtiyaçlarına göre, il emniyet müdürlüklerimize bağlı olarak ilin kendi operasyonel faaliyetlerini yürütmektedir" ifadelerini kullandı.


"ARTAN TALEPLER DAHA ÖNCEKİ ALIMLAR İÇİN ÖNGÖRÜLEN ŞARTLERI ESNETTİ"

Türk vatandaşının vatanına, milletine bağlı; bayrağı için, dini için yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını belirten Gürel, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde de özel harekat polisi olmak için müracaat edenlerin olduğunu ancak 15 Temmuz'dan sonra artan bir talebin olduğunu, bu yüzden de daha önceki alımlar için öngördükleri şartları biraz daha esnetmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Özel harekat polisi olmak için gelen yoğun taleplere değinen Gürel,"Dilekçeler, mektuplar, talepler; bayanlardan, erkeklerden, yaşı ilerlemiş olan vatandaşlarımızdan çok büyük bir talep geldi. Zaten müracaatlar da bize bunu gösteriyor. 280 bin gibi bir rakam, çok büyük bir rakam. İnşallah bunların içerisinden 10 bin bizimle beraber çalışabilecek düzeyde arkadaşlarımızla eğitimlerimize başlayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title