Haberler

Termal Su Mineralleri İlk Kez Kapsüle Girdi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir AR-GE firması, ilginç bir buluşa imza atarak, termal sularda bulunan mineralleri ilaç kapsüllerinin içinde taşınabilir hale getirdi. Artık herkesin birkaç kapsülle banyosunu termale dönüştürmesini sağlayacak buluş, önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek.

Taşı su haline getiren buluşuyla 2010 yılında Türkiye'den Nobel Ödülü'ne aday gösterilen Türk AR-GE firması, yeni buluşuyla termal suların tüm evlere ve otellere girmesini sağlayacak. Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan Kale Natürel AR-GE firmasının yöneticisi Faruk Durukan, ülkenin en gelişmiş bitki özü üretim tesislerinde bir süredir sürdürdüğü termal kapsül çalışmasını başarıyla tamamladı. Yüzlerce bilimsel çalışmaya imza atarak tıp literatürlerine adını yazdıran Faruk Durukan, dünyaca ünlü Güre Kaplıcaları'nın şifalı termal sularının özünü aldı. Termal özleri standart ilaç kapsüllerinin içine koyan Durukan, bu buluşuyla dünyada bir ilke daha imza attı. Tamamen doğal bitkisel malzemelerden üretilen, standart boyutlarda olan ve suda çözünen termal kapsüller, katıldıkları suyu tüm mineralleriyle birlikte eksiksiz bir termal suya dönüştürüyor. Termal kapsüller piyasaya sürülmeye başlandığında, insanlar istedikleri suyu termal suya çevirebilecek. Özellikle otellerin büyük ilgi göstermesi beklenen termal kapsüller sayesinde, tamamen doğal termal havuzlar oluşturulabilecek.

"AMACIMIZ TÜRK AR-GE'SİNİN GELDİĞİ NOKTAYI DÜNYAYA GÖSTERMEKTİR"

İstenilen her bölgenin termal suyunu kapsül haline getirebileceklerini söyleyen Faruk Durukan, "Bizim amacımız, Türk AR-GE'sinin gücünü ve gelişmişliğini dünyaya gösterebilmek. Şimdiye kadar insanlığa faydalı yüzlerce bilimsel çalışmaya imza attık ve çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Son yaptığımız termal kapsül çalışmamız insanlığa büyük fayda sağlayacaktır. Termal tesislere gidemeyen insanların artık üzülmelerine gerek yok. Termal suların tüm faydalı mineralleri artık insanların avuçlarının içinde. Bu kapsüller hangi suya karıştırılırsa karıştırılsın, o su termal sularla birebir aynı mineralleri barındırıyor. Oteller artık, 'bizde termal kaynak yok' diye üzülmesin. Büyük yüzme havuzları bile artık termal havuzlara dönüştürülebiliyor. Talepler doğrultusunda bu kapsüllerin üretimi başlayacaktır. Bu buluşun insanlığa hayırlı olmasını diliyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Faruk Durukan Balıkesir Edremit Termal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title