Haberler

Talihin Böylesi...

Bursa'da böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle böbrek nakli olmayı bekleyen 69 yaşındaki Mehmet Çini'nin geçirdiği beyin kanaması sonrası bağışlanan organları 3 kişiye umut oldu. Yaşlı adamın alınan karaciğeri ve korneaları organ bekleyen 3 kişiye nakledilmek üzere alındı.

Bursa'nın Orhaneli İlçesine bağlı Dağakça Köyü'nde ikamet eden 3 çocuk 8 torun sahibi 69 yaşındaki Mehmet Çini, diyaliz hastası olduğu için organ nakli olmayı bekliyordu. Geçtiğimiz Cuma günü aniden fenalaşan yaşlı adam yakınları tarafından önce Orhaneli Devlet Hastanesi'ne beyin kanaması geçirdiği belirlenmesi üzerine de ardından Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 4 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Mehmet Çini'nin beyin ölümü gerçekleşti.

Çekirge Devlet Hastanesi Organ Koordinatörlüğü tarafından yapılan görüşmenin ardından yaşlı adamın yakınları Çini'nin organlarını bağışlamayı kabul etti. 3 saatlik operasyonun ardından Mehmet Çini'nin karaciğeri Bursa'da bir başka özel hastanede organ bekleyen 67 yaşındaki bir hastayla nakledilmek üzere alındı. Yaşlı adamın korneaları da 2 ayrı hastaya nakledilmek üzere Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

BU İŞİN KIYMETİNİ BİLEN BİR AİLE

Gece saatlerine kadar süren çalışmaların ardından açıklamalarda bulunan Çekirge Devlet Hastanesi Organ Koordinatörü Op. Dr. Timur Dininen; "Bu işin kıymetini değerini bilen bilinçli bir aileydi, organları bağışlamayı kabul ettiler. Hastamızın karaciğeri ve kornealarını başka hastalara nakledilmek üzere aldık. İnşallah ihtiyacı olan bir başka hastamıza nakledilecek dedi.

BURSA OLARAK İYİ YERDEYİZ

2015 yılının sonuna doğru gelinirken nakil sayısını da değerlendiren Didinen, "Rakamsal olarak baktığımızda bu sene de yine çok iyi durumdayız. Bursa'da nakil konusunda birinciyiz. Ülke genelinde bizden daha iyi hastanelerimiz var ama bizde çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdürüyoruz. İnşallah yıl başına kadar daha yüksek rakamlara kavuşacağız. Bursa halkı bu konuda çok deneyimli ve fedakar" diye konuştu.

Organ Koordinatörü Salih Gülten ise, "Hastalarımızı hayatta tutmak adına çok büyük emekler, çok yoğun çalışmalar gerçekleştiriliyor. Hastalarımız hayatını kaybettiğinde organları ailelerinin hüsnü niyeti ile başka hastalara umut oluyor. İnşallah başarılı bir operasyonla bir hayat daha kurtulmuş olacak" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhaneli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title