Haberler

Suriyeli Dilencilerin Zabıtaya Direnişi

Muş’ta dilencilik yapan Suriyeliler, zabıta ekiplerine zor anlar yaşattı.

Muş'ta dilencilik yapan Suriyeliler, zabıta ekiplerine zor anlar yaşattı.

Muş İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinasyonunda zabıta ve emniyet ekipleri, şehir merkezinde sokak ve kaldırımlarda dilencilik yapan Suriyelileri topladı. Kaldırımlarda çocukları ile birlikte dilenen Suriyelileri toplamaya çalışan zabıta ekipleri zor anlar yaşadı. Dilenciler, çocukları ile birlikte kendilerini yere atarak araçlara binmemek için direndi. Güçlükle toplanan dilenciler kapalı spor salonuna getirildi. Kimlik kontrolü ve yoklama yapan İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık ve beraberindeki ekip, dilenen Suriyelilerin Osmaniye Düziçi kampına gönderileceğini belirtti.

"AİLE BÜTÜNLÜĞÜ BOZULMAYACAK ŞEKİLDE KAMPA GÖNDERİYORUZ"

Dilencilik yapan Suriyelilerin aile bütünlüklerinin bozulmayacak ve incinmeyecek şekilde kampa gönderileceğini ifade eden Işık, şunları söyledi:

"Şimdi yapmış olduğumuz işlem sokakta yaşayan ve dilenen Suriyelileri, Osmaniye Düziçi kampına göndereceğiz. Zabıta ve kolluk kuvvetleri, emniyet mensupları dilenen Suriyelileri yakalamış ve spor merkezimize getirmiştir. Bunların aile bütünlüğünü bozmadan Osmaniye'ye göndereceğiz. Hem aile bütünlüklerini bozmayacağız hem de bunlara insani bir muamele de, incitmeden daha düzenli, daha güzel, standartları yüksek olan bir yaşanılabilir bir yerde hayatlarına devam etmelerini sağlayacağız. Bunun için buraya geldik ve tespit, değerlendirmelerimizi yapıyoruz, inşallah olumlu bir şekilde işimizi bitireceğiz. Büyük ihtimalle ortalama 20 kişiden başlayacağız. Yirmişer gurup şeklinde Osmaniye'ye göndereceğiz" dedi.

Çalışan Suriyeli vatandaşlara karışılmadığını ve sadece dilenenlerin toplandığını kaydeden Muş Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Göçmen ise, "Dilenci Suriyelileri topluyoruz ve bunları Göç İdaresine teslim ediyoruz. Onlarda kampa gönderiyor. İnsanlarımız yanlış anlamasın çalışanlar değil, sadece dilenenleri gönderiyoruz. Çalışmalarımız bu konuda devam edecek" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatih Işık Osmaniye Düziçi Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title